МІОК проведе семінар з проблематики викладання української як іноземної для дітей

МІОК проведе семінар з проблематики викладання української як іноземної для дітей

Анонс
Укрінформ
Міжнародний інститут освіти, культури та звязків з діаспорою НУ «Львівська політехника» (МІОК) проведе 29 травня науково-практичний семінар, присвячений проблематиці викладання та вивчення української мови як іноземної (УМІ).

Про це йдеться на сторінці події у Facebook.

«МІОК ініціює семінар, який має стати стартовим майданчиком для вирішення проблеми розробки стандартизації та сертифікації УМІ для дітей, оскільки є великий запит від українських шкіл вихідного дня за кордоном», - повідомляється у соцмережі.

Семінар під назвою «Питання сертифікації української мови як іноземної для дітей: вивчення досвіду інших мов» є другим із серії запланованих цьогорічних заходів, присвячених проблематиці викладання та вивчення української мови як іноземної.

Метою семінару є вивчення досвіду стандартизації та сертифікації мови як іноземної для дітей від фахівців, які викладають іноземні мови, для формування рекомендацій щодо створення відповідних центрів сертифікації з УМІ.

До участі в заході запрошено вчителів українознавчих шкіл вихідного дня за кордоном, освітян зі Львова, фахівців з лінгводидактики. Відбуватиметься онлайн-трансляція заходу, що дасть змогу колегам із-за кордону долучитися до обговорення.

Як зазначається, сьогодні скласти іспит на знання англійської, французької чи іншої іноземної мови та отримати сертифікат на рівень володіння мовою може кожен охочий, незалежно від віку. Водночас, отримати сертифікат з УМІ наразі немає можливості, попри те, що розроблено Стандартизовані вимоги до рівнів володіння українською мовою як іноземною А1 – С2. Питання сертифікації УМІ для дітей поки що взагалі залишається поза увагою розробників.

Фото: Укрінформ, МІОК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-