СКУ закликав міжнародне співтовариство засудити РФ за «паспортизацію» Донбасу

СКУ закликав міжнародне співтовариство засудити РФ за «паспортизацію» Донбасу

Укрінформ
Світовий Конґрес Українців (СКУ) засуджує провокативні дії Російської Федерації щодо видачі російських паспортів громадянам України на окупованих територіях і закликає міжнародне співтовариство відреагувати на це порушення міжнародного права.

Про це йдеться на сайті СКУ.

"Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликає міжнародне співтовариство засудити Російську Федерацію за її явне порушення міжнародного права стосовно надання російського громадянства особам, які проживають на окупованих Росією територіях Східної України", - зазначається у повідомленні.

Як зауважив пезидент СКУ Павло Ґрод, Росія тепер змушуватиме українців на окупованому Донбасі отримувати російське громадянство. «Це явне порушення міжнародного права і так званих Мінських угод, які Росія послідовно порушує. Більше того, такими провокаційними діями російський Президент Путін випробовує новообраного Президента України. Ми очікуємо, що пан Зеленський чітко засудить такі провокації та закличе  до подальших санкцій у відповідь на спроби Росії закріпити свою окупацію Донбасу”, - сказав Павло Ґрод.

Зазначається, що Світовий Конґрес Українців засуджує провокативні дії Російської Федерації щодо видачі російських паспортів громадянам України на окупованих територіях.

Наголошується, що таким чином Росія посилює свій наступ на суверенітет і територіальну цілісність України, тому необхідна сильна міжнародна реакція.

Як повідомляв Укрінформ, 24 квітня президент РФ Путін затвердив указ "Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийом до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку". У документі наголошується, що жителі окупованих територій України Донецької і Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

Україна та багато демократичних країн світу засудили це рішення Кремля.

Також 25 квітня відбулося засідання Ради безпеки ООН, присвячене цьому питанню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-