Українці в Аргентині та Чилі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Українці в Аргентині та Чилі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Фото
Укрінформ
Служба Божа та панахида в пам’ять Героїв Небесної Сотні та усіх українців, які загинули внаслідок російської агресії, відбулася днями в Кафедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Буенос-Айрес.

Про це повдомляється на сторінці Посольства України в Аргентинській Республіці у Facebook.

«Присутні вшанували пам’ять справжніх українських патріотів, які п’ять років тому поклали своє життя за демократичну незалежну Україну, а також воїнів Збройних Сил України та мирних мешканців, які загинули внаслідок російської агресії проти нашої держави», - йдеться у повідомленні.

Посол України в Аргентині Юрій Дюдін наголосив, що 20 лютого 2014 року історія України була поділена на «до» і «після». «Революція Гідності не тільки ознаменувала остаточний розрив з корумпованим пострадянським минулим та повернення нашої держави на шлях вільного демократичного розвитку, але й спровокувала імперські амбіції Москви, що призвело до незаконної анексії та окупації Криму та початку збройної інтервенції на Сході України. Водночас жертовність Героїв Небесної Сотні та захисників України на фронті є свідченням незламного духу та непереможності Української Нації, майбутнє якої – в сім’ї європейських народів», - повідомляє прес-служба диппредставництва.

Зазначається, що у заході взяли участь керівники та члени українських громадських, релігійних і молодіжних організацій Аргентини, співробітники Посольства України, а також члени офіційної делегації м. Київ на чолі з Першим заступником Голови Київської міської державної адміністрації Миколою Поворозником.

Після заходу відбулося спілкування очільника та членів делегації міста Києва з українською громадою, в ході якої українські гості детально ознайомили нащадків українських переселенців з сучасною політичною та економічною ситуацією в столиці України та державі загалом, відповіли на чисельні запитання присутніх.

Представники Київської міської державної адміністрації вручили організаціям громади видання відомих класиків української літератури, збірки оповідань і поезій сучасних письменників нашої держави.

Присутні на заході також взяли участь у флешмобі «Зупинити війну Росії проти України».

Раніше, 20 лютого 2019 року, співробітники Посольства України в Аргентині взяли участь у флешмобі, присвяченому пам’яті Героїв Небесної Сотні. «Таким чином українські дипломати та співробітники установи приєдналися до мільйонів людей, в Україні та в усьому світі, які в цей день вшанували пам’ять справжніх українських героїв, що повстали проти корумпованого уряду і пожертвували своїм життям задля захисту прав і свобод людини, вільного демократичного розвитку нашої держави, європейського майбутнього України», - йдеться у повідомленні у Facebook. 

Посол Юрій Дюдін відзначив,  що день 20 лютого 2014 року назавжди увійде в історію України як символ жертовності, патріотизму та героїзму. Він наголосив, що «Герої Небесної Сотні стали для всієї України не лише взірцем відваги, сили духу і стійкості, але і джерелом натхнення для наших героїчних воїнів, які сьогодні гідно продовжують справу Героїв Євромайдану, захищаючи від підступного ворога право українців на вільне життя».

Українська громада в Чилі на вшанування пам`яті Героїв Небесної Сотні взяла участь у поминальній молитві.

«Українська громада у Чилі долучилася до вшанування пам`яті Героїв Небесної Сотні та взяла участь у поминальній молитві. Щиро дякуємо усім, хто приєднався до заходу, а також Грецькій Православній церкві Св.Костянтина і Олени та Грецькій громаді за теплий прийом», - йдеться у повідомленні на сторінці Відділення Посольства України в Аргентинській Республіці в Республіці Чилі у Facebook.

Фото: стоірнки Embajada de Ucrania en la Argentina / Посольство України в Аргентині, Misión Diplomática de Ucrania en la República de Chile у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-