Пам’ятний концерт до 5-ї річниці Революції Гідності відбувся в Едмонтоні

Пам’ятний концерт до 5-ї річниці Революції Гідності відбувся в Едмонтоні

Фото
Укрінформ
У канадському Едмонтоні відбулися пам’ятні заходи з нагоди 5-ї річниці Революції Гідності в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Генерального консульства України в Едмонтоні.

«Генеральне консульство України в Едмонтоні взяло участь у відзначенні Дня Героїв Небесної Сотні. Учасники заходу вшанували молитвою пам'ять Героїв, які віддали своє життя за майбутнє України під час Революції Гідності, а гості з України - народний артист України Олег Лихач, соліст Львівської консерваторії Іван Лихач та військовий капелан Андрій Дуда - виступили з концертною програмою, присвяченою трагічним подіям зими 2014 року», - йдеться у повідомленні.

Генеральний консул України в Едмонтоні Олександр Данилейко у своїй промові підкреслив надзвичайну важливість подвигу загиблих героїв для України, всього українського народу. Дипломат наголосив на необхідності збереження пам’яті про тих, «хто віддав своє життя за ідеали свободи і єдності, тих, хто пішов на свідому самопожертву  заради вільного європейського майбутнього України, щоб наші діти могли жити у вільній демократичній країні».

Данилейко подякував українській громаді Канади за потужну підтримку України, «яку ми відчуваємо постійно і яка особливо цінна в надзвичайно важкі часи російської агресії». Дипломат висловив вдячність Лізі українців Канади і Лізі Українок Канади за організацію заходу.

Читайте також: Учасник АТО презентував нову книгу про "Іловайський котел"

Повідомляється, що у пам'ять Героїв Небесної Сотні були проведені панахиди у православних і греко-католицьких церквах провінції Альберта.

Фото: прес-служба Генерального консульства України в Едмонтоні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-