СКУ продовжив термін подання заявок для спостерігачів на президентські вибори в Україні

СКУ продовжив термін подання заявок для спостерігачів на президентські вибори в Україні

Укрінформ
Світовий Конґрес Українців (СКУ) продовжив термін подання заявок до Міжнародної місії СКУ зі спостереження за виборами 2019 р. в Україні для довгострокових спостерігачів на президентські вибори до 17 лютого 2019 р.

Про це повідомляється на сайті СКУ.

«Світовий Конґрес Українців (СКУ) продовжив термін подання заявок до Міжнародної місії СКУ зі спостереження за виборами 2019 р. в Україні (Mісія) для довгострокових спостерігачів на президентські вибори до 17 лютого 2019 р.», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Місія здійснюватиме моніторинг та надаватиме оцінку президентських виборів, призначених на 31 березня 2019 р., та у разі другого туру голосування, 21 квітня 2019 р., координуватиме діяльність довгострокових спостерігачів та висилатиме короткотермінових спостерігачів в Україну та в дипломатичні представництва України у всьому світі.

СКУ звертає увагу на те, що фізичне перебування в Україні для довгострокових спостерігачів не є обов’язковим. «Довгострокові спостерігачі можуть долучитися до роботи Місії, пройшовши онлайн-тренінг, про який їх буде повідомлено додатково, та приділивши кілька годин на тиждень для здійснення медіа-моніторингу. Вільне володіння українською мовою є обов’язковим для довгострокових спостерігачів», - зазначається у повідомленні.

Для того, щоб подати заявку на участь у Місії в ролі довгострокового спостерігача, який не планує їхати в Україну чи бути короткотерміновим спостерігачем, достатньо заповнити спрощену аплікаційну форму, що знаходиться ЗА ПОСИЛАННЯМ. У інших випадках треба буде виповнити стандартну аплікацію.

Зазначається, що СКУ буде продовжувати уважно стежити за змінами виборчого законодавства в Україні.

Зокрема, 7 лютого 2019 р. Верховна Рада України прийняла законопроект № 9524 “Про внесення змін до деяких законів України щодо спостереження за виборчим процесом в Україні”, який забороняє громадянам Російської Федерації бути спостерігачами під час наступних президентських виборів в Україні. В законі, зокрема, зазначається, що особа, яка є громадянином (підданим) держави, визнаної Верховною Радою України державою‑агресором або державою-окупантом, не може бути спостерігачем на місцевих, парламентських чи президентських виборах в Україні.

Як повідомлялося, 8 лютого відповідний закон підписав Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та зазначив, що передає його на підпис Президенту України Петру Порошенку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-