День Соборності у Будапешті відзначили флешмобом, презентацією відеоролика і молитвою

День Соборності у Будапешті відзначили флешмобом, презентацією відеоролика і молитвою

Фото
Укрінформ
Українські дипломати та представники української громади Угорщині  провели в Будапешті  біля пам’ятника Тарасу Шевченку флешмоб «United Ukraine - Україна Єдина».

Захід відбувся з нагоди відзначення Дня Соборності України та та 100-річчя проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР, повідомляє прес-служба диппредставництва.

«22 січня 2019 р. в Будапешті відзначили День Соборності України та 100-річчя проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. З цієї нагоди співробітники Посольства України в Угорщині та представники української громади Угорщини в Посольстві України в Угорщині та біля пам’ятника Тарасу Шевченку провели  флешмоб «United Ukraine - Україна Єдина». Учасники акції також закликали світ зупинити російську агресію і сприяти звільненню українських в’язнів Кремля», - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що учасники заходу також поклали вінки до пам’ятної дошки Дипломатичній місії УНР в Угорщині, яка була відкрита в січні 1919 року і 100-річчя якої теж  відзначається цього року.

Заходи закінчилися урочистими зборами в приміщенні Державного самоврядування українців Угорщини, в рамках яких було презентовано україномовну версію відео-ролика «Ukraine under aggression» та однойменну фотовиставку фотографій, використаних у відеоролику.

«За останній час ми багато зробили, щоб утвердитися як незалежна і вільна держава. Сьогодні ми знову перебуваємо в ситуації вибору і від кожного з нас, від  нашої єдності залежить перемога України у подоланні російської агресії, у відстоюванні своєї територіальної цілісності і європейського майбутнього. Від нас залежить, чи буде цей шлях продовжений і приведе до успіху, чи ж наші нащадки знову виборюватимуть цей шанс за нас», - наголосила Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп, звертаючись до учасників заходу.

У рамках  заходів з відзначення Дня Соборності України 20 січня 2019 року в Будапешті в церкві Св. Михайла священник Української Греко-Католицької Церкви України отець Дем’ян провів Молитву за Україну.

Фото: сторінка Embassy of Ukraine to Hungary у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-