Українці в Португалії збирають підписи під петицією проти російської пропаганди

Українці в Португалії збирають підписи під петицією проти російської пропаганди

Укрінформ
Українська громада в Португалії оголосила збір підписів під петицією до португальского парламенту із закликом сприяти припиненню поширення російської пропаганди.

Про це повідомив голова Спілки Українців Португалії (СУП) Павло Садоха на своїй сторінці у Facebook.

«Просимо кожного свідомого українця в Португалії підписати петицію до Португальського парламенту з метою уникнення ситуацій, коли Москва веде свою пропаганду від імені українців», - йдеться у зверненні голови СУП.

Садоха звертає увагу на те, що «одним із поширених методів гібридної війни, яку веде Москва, є  насаджувати свої ідеї під чужими іменами, використовуючи поняття мультикультуризму, чи інтернаціональних програм». Так, зазначає голова СУП, «в Португалії діють численні організації Руського миру, які видають себе за інтернаціональні, чи швидше українські». Він наводить приклад однієї з них і  зазначає, що ця організація «вказує, що вона представляє інтереси українців і організовує заходи на кшталт «Безсмертний полк», де перед португальськими ЗМІ показують, як «українці» підтримують анексію Криму і так звані ДНР/ЛНР».

 «Ми можемо мати різні політичні погляди, по-різному бачити майбутнє України, але ми всі маємо святий обов’язок захистити її від зовнішньої агресії від вбивства наших співвітчизників, він духовного та фізичного знищення», - наголошує Садоха.

Читайте також: У Португалії українців закликали вийти із організацій, які підтримує Москва

У самій петиції, зокрема, українська громада в Португалії просить уникнути використання Вищого комісара з питань міграції для пропаганди Росії.

Йдеться про те, що з наявних у Португалії вісьмох асоціацій, які представляють українську громаду, лише дві за назвою та роботою безпосередньо пов'язані з Україною. Фактично, більшість з інших шести організацій безпосередньо пов'язані між собою та російськими державними установами.

Зазначені шість організацій офіційно визнані Вищим Комісаром з питань міграції при уряді Португалії  такими, що представляють українську громаду. Це щобільше турбує українську громаду, адже, йдеться у петиції, дані організації видають позицію росіян від імені українців.

Нагадується, що у листопаді 2016 року Європейський Парламент ухвалив резолюцію, в якій закликає європейські інституції та 28 держав-членів посилити заходи проти "пропагандистської та дезінформаційної війни Росії" в Європі (2016/2030 INI - стратегічна стратегія ЄС) повідомлення про протидію пропаганді проти неї третіми особами).

У петиції зазначається, що російська агресія проти України та анексія Криму вже спричинили понад 10 тисяч загиблих, 24 тисяч отримали поранення та більше 1,5 мільйонів біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-