У Португалії українців закликали вийти із організацій, які підтримує Москва

У Португалії українців закликали вийти із організацій, які підтримує Москва

Укрінформ
Українців у Португалії закликали вийти із організацій, які позиціонують себе як інтернаціональні, такі, що представляють інтереси українців, але фактично підтримують анексію Криму та створення ДНР/ЛНР на сході України.

Відповідний заклик було оприлюднено після зустрічі з Вищим Комісаром з питань міграції при уряді Португалії Педром Калядо, ініційованій Послом України в Португалії Інною Огнівець, повідомив голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха на своїй сторінці у Facebook.

«Українці! Друзі! Якщо Ви дійсно вболіваєте, щоб зупинити московську навалу на Україну, якщо Ви дійсно хочете, щоб українці не гинули від московських куль і бомб, якщо Ви дійсно хочете, щоб з Криму вийшли московські окупаційні війська, - не підтримуйте ці інтернаціональні (проросійські) організації в Португалії. Вийдіть з них, якщо за незнанням ви колись там опинилися. Не беріть участь у їхніх «культурних» заходах. Це все буде використано як аргумент, що самі українці підтримують їхню антиукраїнську позицію. Слава Україні!», - закликає Спілка українців у Португалії.

Павло Садоха пояснив, чим саме шкодить нині таке членство: вступивши колись в організації, які позиціонували себе як інтернаціональні, українці після 2014 року фактично стали заручниками цих організацій, оскільки вони позиціонують себе як ті, що відстоюються інтереси українців, але при цьому підтримують анексію Криму та створення ДНР/ЛНР, просувають ці ідеї в Португалії.

«Сьогодні, на наші прямі докази щодо причетності згаданих організацій до пропагандистських московських інституцій «Русский мир» та «Россотрудничество», до їхньої участі у заходах, які організовує московське посольство, до їхніх заяв про українських «фашистів», що напали на мирний Донецьк і Луганськ, про «російський» Крим, Вищий комісар Педро Калядо відповів, що формально (згідно статутів і законодавства), він не може заборонити цим організаціям представляти інтереси українців, оскільки бачив членські заяви українців до цих організацій», - розповів Садоха.

Ситуацію, яка склалася, передісторію, роботу, яка проводиться у напрямку виправлення, в інтерв’ю Укрінформу торік роз’яснювала Посол України в Португалії Інна Огнівець. Інтерв’ю доступне за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-world/2472403-inna-ognivec-posol-ukraini-v-portugalii.html.

Фото: сторінка Павла Садохи у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-