Українці у Вільнюсі відзначили День Святого Миколая

Українці у Вільнюсі відзначили День Святого Миколая

Фото
Укрінформ
Святковою літургією розпочали святкування Дня святого Миколая українці у Вільнюсі.

Про це повідомляє Посольство України у Литві.

«18 грудня 2018 р. за ініціативи Посольства України в Литовській Республіці, спільно з Українською Греко-католицькою Церквою Пресвятої Трійці м.Вільнюса було організовано свято до Дня Святого Миколая. Урочистий захід відбувся на території Монастиря Святого Йосафата, де розташована Українська Греко-католицька Церква Пресвятої Трійці м.Вільнюса», - йдеться на сайті.

Захід розпочався зі святкової літургії в Церкві Пресвятої Трійці, яку провів отець-настоятель Вінкентій Пелих. Він розповів про історію виникнення свята, про життя Миколая Чудотворця, а також про українські традиції в цей день.

Посол України в ЛР Володимир Яценківський з дружиною та колективом дипустанови привітали дітей та разом зі Святим Миколаєм та вручили пам’ятні подарунки.

Маленькі українці взяли участь у конкурсах, під час яких вони читали вірші та співали українські пісні. У рамках заходу Посольство організувало солодке частування для дітей; відбулося дружнє спілкування всіх учасників заходу.

Зазначається, що на свято завітали, зокрема, діти членів української громади м.Вільнюса та учні  українського класу Міжнародної школи «Вільнюський Литовський Дім». Вони прибули до ЛР з підконтрольної Уряду України території Луганської та Донецької областей та повний учбовий рік за підтримки Уряду Литви одержують освіту.

Фото: сайт Посольства України в Литві

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-