Естонська діаспора відсвяткувала державні свята незалежності України та Естонії

Естонська діаспора відсвяткувала державні свята незалежності України та Естонії

Фото
Укрінформ
В неділю у дворі талліннського Центру української культури в старому місті представники української діаспори з міст Естонії спільно відсвяткували День незалежності України та День відновлення незалежності Естонії. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на президента Конгресу українців Естонії Віру Коник.

"На нашому святкуванні панували спільне піднесення, чуття родини. Все проходило просто неба у мальовничому затишному дворику талліннського Центру української культури. Привітати українську громаду прийшли тимчасовий повірений у справах України в Естонії Василь Яковенко, консул Валентин Погрібний та посол Естонії в Україні Ґерт Антсу", - розказала Коник.

За її словами, дипломати підкреслили: Україну та Естонію пов’язують тісні дружні стосунки, що особливо стало відчутним у складний для України час зовнішньої агресії.

Під тужливу мелодію "Пливе кача" присутні згадали загиблих у російсько-українській війні.

Потім відбувся концерт за участю українських виконавців. Глядачі доброзичливо сприймали виступи українських колективів та окремих виконавців. Зокрема, виступали хор "Провесінь", ансамблі "Надвечір’я", "Перелаз", а також виконавці Тетяна Гудима, Марія Розенбліт, скрипалька Валентина Гончарова.

На свято приїхали представники української громади з Нарви, Пайде, Кохтла-Ярве й інших естонських міст. Також було багато молодих українців, які зараз навчаються чи працюють в Естонії.

Організувало захід Українське земляцтво Естонії.

Сюжет про відзначення Дня незалежності України був показаний на Естонському телебаченні та розміщений на новинному порталі ERR.EE

Фото: Уляна Свірідович, Тетяна Івушкіна, Лілія Гуріна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-