Українські депутати зустрілися із громадою Торонто

Українські депутати зустрілися із громадою Торонто

Фото
Укрінформ
Група депутатів українського парламенту зустрілася у Торонто із представниками діаспорних організацій Канади.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

«Візит до Канади розпочали із зустрічі з представниками української діаспори, зокрема, з керівником Конгресу українців Канади Павлом Гродом, керівниками неурядових організацій і спілок. У Торонто нараховується більше 200 тисяч діаспорян, 60 організацій і спілок, українська громада тут дійсно дуже активна і впливова», - написала Геращенко.

За її словами, під час зустрічі йшлося переважно про підтримку України «у першу чергу - в питаннях санкцій проти РФ, допомоги нашим військовим, зокрема, збільшення навчальних і реабілітаційних програм, допомоги з розмінуванням постраждалих територій».

«Канада послідовно підтримує Україну, й тут є й велика робота української громади, яка багато робить для інформування суспільства про ситуацію на Донбасі та в Криму, проводить акції підтримки політв'язнів», - зауважила народний депутат.

Вона додала, що також були обговорені «двосторонні взаємини, ідеї розвитку туризму і пожвавлення в сфері економіки і торгівлі».

Читайте також: Українську діаспору обурила пропозиція повернути Росію до G7

«У свою чергу, канадські друзі багато розпитували про реформи в Україні, закон про антикорупційний суд і підготовку закону про нацбезпеку, про медреформу, про війну, російську пропаганду», - підсумувала Геращенко.

Як повідомлялося, наразі кілька депутатів із парламентської групи дружби між Україною та Канадою перебувають із візитом у Канаді. Це перший подібний візит після Революції Гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-