Українську діаспору обурила пропозиція повернути Росію до G7

Українську діаспору обурила пропозиція повернути Росію до G7

Укрінформ
Українська діаспора висловила занепокоєння через пропозицію США та Італії повернути Росію до «Великої сімки».

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Світовий конгрес українців вражений пропозицією, якy зробив президент США Дональд Трамп, a прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте підтримав, про відновлення членства Російської Федерації у «Великій сімці», - сказав Чолій.

Він закликав G7 не зменшувати своєї підтримки України та тиску на Росію за її незаконну поведінку. «СКУ закликає лідерів країн «Великої сімки» продовжувати підтримувати суверенітет й територіальну цілісність України та чинити тиск на Російську Федерацію з метою примусу її до виведення військ зі Східної України, деокупації Криму та звільнення всіх незаконно затриманих українських заручників та політичних в’язнів», - наголосив президент СКУ.

Читайте також: Підстав повертати Росію до G7 немає – Фріланд

Чолій нагадав, що збройна агресія проти України, за яку Росія поплатилася членством у G7, досі триває. «Гібридна агресія Російської Федерації продовжується з усе більшою силою та майже щодня приносить нові жертви», - зауважив він.

Як повідомлялося, американський президент Дональд Трамп у п'ятницю висловився за поновлення членства Росії у «Великій вісімці». Його підтримав і прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте. Однак, ЄС та Канада, Франція та Німеччина виступили рішуче проти цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-