Діаспору в Канаді просять підтримати автокефалію української церкви

Діаспору в Канаді просять підтримати автокефалію української церкви

Укрінформ
Зусилля зі здобуття автокефалії Українською православною церквою заслуговують на всіляку підтримку українською громадою Канади.

Про це заявив президент Конгресу українців Канади Павло Грод, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Усім українським канадцям варто підтримати цю історичну ініціативу. Надання автокефалії Українській православній церкві об’єднає найбільшу церкву України та виправить історичну несправедливість", - зазначив Грод.

Він також закликав канадську діаспору приєднатися до відповідного звернення Постійної конференції Українських православних єпископів поза межами України. "КУК приєднується до Постійної конференції Українських православних єпископів поза межами України й закликає усіх канадців підтримати багаторічну мрію щодо самоврядування православних українців та молитися за її втілення", - наголосив президент Конгресу українців Канади.  

Читайте також: У Філарета заявляють, що Синод щодо автокефалії ніхто не переносив

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха із проханням видати томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

18 квітня глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію про надання українській церкві томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента України до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення Єдиної помісної української православної церкви. Відповідне рішення підтримали 268 народних депутатів. "Опозиційний блок" фактично одностайно проголосував проти створення єдиної помісної церкви.

22 квітня було повідомлено, що Вселенський патріархат розпочинає процедури, необхідні для надання автокефалії українській православній церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-