У Філарета заявляють, що Синод щодо автокефалії ніхто не переносив

У Філарета заявляють, що Синод щодо автокефалії ніхто не переносив

Укрінформ
Оприлюднена у ЗМІ інформація про нібито перенос дати засідання Синоду Константинопольського патріархату щодо визнання автокефалії української церкви не отримала підтвердження. Чергове засідання Синоду очікується наприкінці травня.

Про це повідомив у Facebook речник УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря) 

"Поширена в ЗМІ інформація про нібито перенос дати чергового засідання Священного синоду Константинопольського патріархату після перевірки не отримала свого підтвердження. Як і повідомлялося раніше, чергове засідання Синоду очікується наприкінці травня", - зазначив архієпископ Євстратій.

Він також наголосив, що всім, хто коментує питання визнання автокефалії української церкви, "слід враховувати зростання числа провокацій із боку противників позитивного розв'язання справи".

Напередодні завідувач відділом філософії та історії релігії Інституту філософії НАНУ Людмила Филипович в ефірі "5 каналу" повідомила, що дата Синоду Константинопольського патріархату, на якому розглядатимуть питання надання автокефалії православній церкві в Україні, перенесена на червень. На її думку, "це, напевно, пов’язано з тим, що патріарх не дуже добре почувається, а, можливо, зі складностями, які виникли в процесі, як він сказав, консультування з різними православними церквами".

Филипович також уточнила, що протистояння всередині церкви існують, і не всі підтримають рішення про автокефалію УПЦ.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха із проханням видати томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

Читайте також: Представники конфесій та релігій обговорили українську автокефалію у МЗС

18 квітня глава держави також офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію про надання українській церкві томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Крім того, Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента України до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення Єдиної помісної української православної церкви.

22 квітня Порошенко повідомив про передачу відповідних звернень Вселенському патріархату і початок процедур, необхідних для надання автокефалії Українській православній церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-