Представники конфесій та релігій обговорили українську автокефалію у МЗС

Представники конфесій та релігій обговорили українську автокефалію у МЗС

Укрінформ
Представники різних конфесій та релігій України обговорили у Міністерстві закордонних справ питання надання автокефалії православній церкві.

Про це у Facebook повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

«Сьогодні у Міністерстві закордонних справ відбулася дуже цікава і потрібна розмова про автокефалію з представниками різних конфесій та релігій нашої країни», - написав Клімкін.

При цьому він наголосив, що створення єдиної помісної Православної церкви в Україні має бути справою не лише православних, а й усього народу України.

«Переконаний, що це наша спільна духовна місія, і для того, щоб успішно її здійснити, маємо вести діалог, уважно слухати, чути і розуміти один одного, а головне - допомагати один одному та разом будувати наше майбутнє. У кожного свій шлях до Бога. Але Бог один. І Україна у всіх нас теж одна», - підкреслив він.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 17 квітня повідомив, що підготував звернення до Вселенського патріарха із проханням видати томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

18 квітня Глава держави також офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію про надання українській церкві томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Читайте також: Питання автокефалії завжди було на часі - Кравчук

Крім того, Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента України до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення Єдиної помісної української православної церкви.

22 квітня Порошенко повідомив про передачу відповідних звернень Вселенському патріархату і початок процедур, необхідних для надання автокефалії Українській православній церкві.

Фото: facebook.com/pavloklimkin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-