У Римі провели акцію на підтримку заарештованого нацгвардійця Марківа

У Римі провели акцію на підтримку заарештованого нацгвардійця Марківа

Фото
Укрінформ
У Римі відбулася акція на підтримку заарештованого торік бійця Національної гвардії України Віталія Марківа.

Про це повідомила у Facebook активістка української спільноти в Італії Олеся Татарин.

"Поблизу Міністерства юстиції пройшла маніфестація на підтримку Віталія Марківа. Конгрес українців в Італії, Оргкомітет Євромайдану Рима, Спільнота українців регіону Марки вийшли підтримати родину затриманого та вимагати від Італії результативних дій у розслідуванні справи та найшвидшого звільнення невинного Віталія Марківа", - написала вона.

Як повідомляв Укрінформ, 24 травня 2014 року в районі села Андріївка поблизу окупованого на той час Слов'янська Донецької області під мінометний вогонь потрапила група іноземних журналістів. Італійський фоторепортер Андреа Роккеллі і його перекладач загинули.

маніфестація в підтримку Віталія Марківа / Фото: facebook.com/alesya.tataryn

Поліція Італії 30 червня 2017 року заарештувала бійця Нацгвардії Віталія Марківа, якого прокуратура міста Павія (регіон Ломбардія) обвинувачує в умисному вбивстві фотографа Роккеллі.

Читайте також: Аваков пояснив Італії, чому нацгвардієць Марків не міг вбити Рокеллі

Натомість, за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

Генеральна прокуратура України також повідомила, що Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-