Аваков пояснив Італії, чому нацгвардієць Марків не міг вбити Рокеллі

Аваков пояснив Італії, чому нацгвардієць Марків не міг вбити Рокеллі

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у листі закликав міністра закордонних справ Італії Анджеліно Альфано звернути особливу увагу на справу бійця Нацгвардії Віталія Марківа, якого в Італії обвинувачують в убивстві італійського фотографа Андреа Рокеллі 2014 року під Слов'янськом.

Про це керівник українського МВС повідомив у Twitter.

"У зв’язку з відхиленням судом клопотання В.Марківа про зміну запобіжного заходу на домашній арешт надіслав листа шановному міністрові закордонних справ Італії з метою звернути увагу на факти та закликати до об'єктивного і неупередженого суду", - написав Аваков.

Він також орилюднив скрін-копію цього листа. У ньому Аваков звертається до Альфано з закликом "звернути особливу увагу на справу В.Марківа для уникнення спекуляцій і пліток, що могли б завдати шкоди розвиткові дружніх відносин між нашими країнами".

"... Мені здається найімовірнішим, що Андреа (Рокеллі — ред.) став жертвою жорстокої і підлої війни, яка вже кілька років терзає і знекровлює нас. Я хочу донести Вам, що, окрім відсутності будь-яких особистих мотивів вбивати італійського журналіста, солдат Віталій Марків аж ніяк не є тим, хто стріляв у нього, аби вразити мінометним вогнем. В. Марків, як уже неодноразово повідомлялося Прокурору Республіки, який провадить розслідування, перебував на відстані декількох кілометрів від місця, де сталася трагедія, і, що найголовніше — не мав міномета, себто зброї, здатної ефективно вразити з займаної позиції італійського фотожурналіста", - наголосив Аваков.

Читайте також: Адвокат Марківа прочитав справу, дата суду досі невідома - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, поліція Італії 30 червня заарештувала бійця Нацгвардії Марківа. Прокуратура міста Павія (регіон Ломбардія) обвинувачує Марківа в умисному вбивстві з міномета італійського фотографа Роккеллі 24 травня 2014 року біля окупованого на той час Слов'янська Донецької області.

Генеральна прокуратура України наполягає, що Марків не міг цього зробити, оскільки на озброєнні Національної гвардії тоді взагалі не було мінометів. У ГПУ також нагадали, що на той час згадану територію не контролювала українська влада і що Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-