Уряд змінив порядок використання коштів для захисту прав закордонних українців

Уряд змінив порядок використання коштів для захисту прав закордонних українців

Укрінформ
Уряд вніс зміни до Порядку формування і використання закордонними дипломатичними установами України коштів держбюджету для захисту прав та інтересів громадян України за кордоном.

Відповідна постанова від 27 грудня 2017 року № 1058 оприлюднена на Урядовому порталі.

Зокрема, постановою унормовано питання залучення професійної правничої допомоги в інтересах громадян України, які звинувачуються у вчиненні тяжких або особливо тяжких злочинів, що передбачають покарання у вигляді довічного ув'язнення чи смертної кари згідно з законодавством відповідних країн.

Крім цього, внесено зміни до форм заходів із захисту прав та інтересів громадян України, удосконалено механізм їх фінансування та усунено неоднозначності у підходах при визначенні підстав для надання фінансової допомоги громадянам України, які постраждали за кордоном.

Прийняття рішення сприятиме також активнішому та оперативнішому вирішенню питань захисту прав та інтересів громадян України, які незаконно утримуються на території держави-агресора чи кримінально переслідуються за політично умотивованими звинуваченнями.

"Для одержання відповідної допомоги громадяни України особисто або через своїх законних представників звертаються до закордонної дипломатичної установи з письмовою заявою. Рішення про надання зазначеної допомоги приймається керівником закордонної дипломатичної установи за погодженням з Державним секретарем МЗС та після консультацій з Громадською радою при МЗС", - зазначається у постанові.

Також закордонні дипломатичні установи, на які покладається забезпечення проведення евакуації, ведуть облік осіб, евакуйованих з небезпечного району, і подають МЗС копії реєстрів таких осіб разом із звітом про кошти, використані для організованого вивезення громадян України та членів їх сімей з небезпечного району.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-