В Іспанії відбувся форум до 25-річчя референдуму про незалежність України

В Іспанії відбувся форум до 25-річчя референдуму про незалежність України

Укрінформ
13 грудня в Університеті Валенсії (Іспанія) відбувся І Форум університетських студій ім. доктора Юрія Дрогобича з нагоди 25-ї річниці референдуму щодо проголошення незалежності України.

Про це Новинам діаспори повідомив координатор організації заходу Андрій Якубов.

"Під час панельних обговорень на форумі були підняті теми Голодомору-геноциду, академічного дослідження українських тематик, російської агресії в Україні, розвитку незалежної держави, а також приділено увагу вивченню української мови як іноземної в універистеті та іспансько-українському міжкультурному діалогу на прикладі українського письменника Івана Франка", - розповів він.

Учасниками цього форуму були професори та доценти університету, молоді дослідники чотирьох національностей (Іспанія, Україна, Болгарія та Молдова), а також студенти. Серед гостей були запрошені Почесний консул України у Валенсії в 2005-2015 рр. Луїс-Міґель Ромеро-Вільяфранка та Генеральний консул України в Барселоні Оксана Драмарецька. 

Форум Studium Universitarium Dr. Georgius de Drogobych організований Українським товариством Університету Валенсії, як ще один напрямок поширення українознавства в іспаномовному середовищі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-