В Одесі створили документальну виставу про митців, які служать у ЗСУ

В Одесі створили документальну виставу про митців, які служать у ЗСУ

Фото
Укрінформ
В Одесі створили документальну виставу «Попіл мрій» про митців, які зараз перебувають у лавах ЗСУ.

Прем'єра відбудеться 23 березня, повідомляє Укрінформ із посиланням на незалежний документальний театр «Лютий».

«Герої та героїні – митці різних професій. Фотографія, кіно, драматургія, театральна педагогіка, акторство, режисура - поле їхніх мистецьких пошуків до 23 лютого 2022 року. Сьогодні на світ вони дивляться через приціл снайперської гвинтівки, міномета чи будь-якої іншої зброї, рятують життя і годують наших захисників», - розповіли в театрі про виставу «Попіл мрій».

Театр «Лютий», який створила переселенка з Криму Галина Джикаєва, ставить вистави, присвячені війні, її осмисленню. У документальному театрі головним є текст без візуальних прийомів, водночас він не передбачає наявності сталого тексту або ж п’єса створюється під час роботи над виставою. Найголовніша мета документального театру – підняти дискурс у суспільстві, говорити на болючі теми сьогодення.

Вистава «Попіл мрій» відбудеться 23 березня в Одеському музеї західного і східного мистецтва. В межах проєкту заплановано покази вистави у містах Чорноморську та Роздільна.

Читайте також: У Львові відкрили виставку панорамних фото наслідків війни «Тут був мій дім»

За даними Українського ПЕН, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну станом на березень 2024 року загиблими вважаються 99 українських митців.

Фото надані театром «Лютий»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-