Український інститут книги презентує каталог «Українська поезія 2023-2024»

Український інститут книги презентує каталог «Українська поезія 2023-2024»

Фото
Укрінформ
Український інститут книги у межах Національного тижня читання поезії презентує каталог української поезії, що вийшла друком упродовж 2023 та на початку 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

"Український інститут книги вперше організовує таку подію. Під час її підготовки виникла ідея створити каталог української поезії, що вийшла друком впродовж 2023-го та на початку 2024-го року. Каталог налічує 88 назв поетичних збірок. Це спроба зібрати під однією обкладинкою концентрат поетичних голосів, що з’являються в українських книгарнях та бібліотеках під час великої війни”, - йдеться у повідомленні.

Каталог, поділений на чотири розділи: “Поезія (з) війни”, де зібрано збірки поетів, які захищають чи захищали Україну від російських загарбників у Силах оборони, “Сучасна українська поезія” – книги поезій сучасних авторів, “Класика” – перевидані чи вперше видані поезії авторів минулих століть, “Поетичні антології” – видання авторства кількох авторів, поезії яких об’єднані тематикою, жанром чи періодом.

Каталог покликаний сприяти популяризації українських поетів, адже промоція читання й української літератури загалом є одним із визначальних завдань роботи Українського інституту книги.

Читайте також: Шевченківська премія-2024: Уперше імена переможців зустріли лише підтримку

“Українська поезія | 2023-2024” має стати інструментом для книгарів, бібліотекарів, читачів та всіх, хто цікавиться українським літературним процесом, та поезією зокрема.

Каталог можна завантажити за посиланням та переглянути віртуально.

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня в Україні розпочалась всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція"Національний тиждень читання. Тиждень поезії", яка триватиме до 24 березня.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-