Внаслідок війни втрати у секторі культури та туризму становили $19,6 мільярда  - Шмигаль

Внаслідок війни втрати у секторі культури та туризму становили $19,6 мільярда - Шмигаль

Укрінформ
За оцінкою Світового банку, втрати в секторі культури та туризму України внаслідок збройної агресії Російської Федерації склали 19,6 мільярда доларів.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час міжнародної конференції United for Justices - United for Heritage, передає кореспондент Укрінформу.

«За оцінкою Світового банку, втрати в секторі культури та туризму України, включно з недоотриманим доходом, склали 19,6 мільярда доларів», - поінформував Шмигаль.

Він уточнив, що це дані лише з тих територій, які сьогодні контролюються Україною, та з тих, які були деокуповані.

Читайте також: Шмигаль: Понад 20 тисяч пам’яток культури перебуває під російською окупацією

Очільник уряду наголосив, що на міжнародному рівні Україна потребує негайного реагування на тіньову торгівлю культурними цінностями, а також створення надійних правових рамок, збільшення заходів безпеки, взаємодії між правоохоронцями різних держав щодо викрадених агресором предметів культурної спадщини України.

Водночас генпрокурор Андрій Костін заявив на конференції, що правоохоронні органи розслідують понад 60 кримінальних проваджень, порушених за фактами знищення російськими військовими української культурної спадщини.

«Повномасштабне вторгнення призвело до пошкодження або знищення понад 900 об'єктів культурної спадщини. Оцінки збитків, завданих війною, сягають 19 млрд дол. Ми проводимо понад 60 розслідувань щодо цих злочинів», - сказав він.

За словами генпрокурора, знищення української культурної спадщини свідчить про намагання стерти нашу національну ідентичність, культуру та історію.

Костін зазначив, що знищення культурної спадщини є одним з елементів геноцидної політики російського керівництва по відношенню до України на рівні з вивезенням українських дітей.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні понад 900 об’єктів культурної спадщини пошкоджено внаслідок повномасштабного вторгнення РФ.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-