Шмигаль: Понад 20 тисяч пам’яток культури перебуває під російською окупацією

Шмигаль: Понад 20 тисяч пам’яток культури перебуває під російською окупацією

Укрінформ
Понад 20 тисяч пам'яток культури національного та місцевого значення зараз перебувають у російській окупації.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час міжнародної конференції United for Justices - United for Heritage, передає кореспондент Укрінформу.

«На тимчасово окупованих територіях бачимо тотальну зачистку всього українського. Від перейменування вулиць до фільтрації музейних колекцій», - зазначив він.

За словами Шмигаля, зараз в окупації перебувають понад 20 тисяч пам'яток культури національного та місцевого значення, «саме тому визволення захоплених Росією земель - це також і повернення частинки нашої національної ідентичності».

Водночас Прем’єр-міністр зауважив, що коли Україна виганяє ворога зі своїх територій, той намагається прихопити з собою якнайбільше культурних цінностей. Він нагадав, що під час втечі з Херсона окупанти викрали з місцевого художнього музею 80% артефактів.

Читайте також: Усі злочини РФ проти культурної спадщини України мають отримати міжнародну оцінку - Карандєєв

«Путінський режим продовжує багатовікову традицію мародерства на культурному фронті, що була започаткована ще в Російській імперії і продовжена в СРСР», - резюмував очільник уряду.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Шмигаля, в Україні внаслідок агресії РФ пошкоджені понад 900 об’єктів культурної спадщини.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-