На Рівненщині музею передали факсимільне видання рукописної книги XVI століття

На Рівненщині музею передали факсимільне видання рукописної книги XVI століття

Фото
Укрінформ
На Рівненщині Музею книги та друкарства Державного історико-культурного заповідника м.Острог передали факсимільне видання старовинної рукописної Костянтинівської Кормчої 1599 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська обласна рада.

«Музею книги та друкарства Державного історико-культурного заповідника м.Острог передали унікальну книгу XVI ст.»,- ідеться у повідомленні.

Зазначається, що факсимільне видання старовинної рукописної Костянтинівської Кормчої 1599 року тепер буде зберігатись у музейному фонді. Костянтинівська Кормча – це збірник церковного права, що регулював відносини між духовенством, ченцями й мирянами. Ця книга відігравала важливу роль у розгляді численних питань, пов'язаних із діяльністю церкви та світським життям. Загалом було видано 13 примірників цієї книги.

Довгий час цей унікальний екземпляр Кормчої вважався втраченим. Пізніше історики віднайшли її в Національній бібліотеці у Варшаві, де вона зберігається до цього часу.

Читайте також: Одеський художній музей поновив роботу після ракетного удару РФ

Як розповіли в облраді, завдяки зусиллям дослідників Дмитра Ліщука й Леоніда Тимошенка, а також за сприяння міської влади Старокостянтинова книга була підготовлена до друку, а пізніше відцифрована. З оригіналом стародруку можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, Державний історико-культурний заповідник "Острозький замок" оцифрував Острозьку Біблію 1581 року, відтепер унікальне видання всі охочі можуть переглянути онлайн.

Фото: Рівненська обласна рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-