На Херсонщині за програмою «Велика реставрація» відремонтують художній музей

На Херсонщині за програмою «Велика реставрація» відремонтують художній музей

Укрінформ
Херсонщина планує у межах програми «Велика реставрація» провести реконструкцію обласного художнього музею.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Херсонська ОДА. 

«Як повідомив голова облдержадміністрації Сергій Козир, Херсонщина буде подавати до переліку програми свої заявки, зокрема реконструкцію обласного художнього музею ім. О.О. Шовкуненка, проєктно-кошторисну документацію якого було розроблено коштом обласного бюджету ще два роки тому», - поінформували в ОДА.

Читайте також: Музей Лесі Українки на Житомирщині відреставрують у рамках «Великого будівництва»

Зазначається, що наразі близько 70% експозиційних площ знаходяться в ремонтному стані та закриті для відвідування. Також почали руйнуватися несучі фасадні конструкції будівлі музею. У цілому, технічний стан конструкцій музею оцінюється як непридатний до нормальної експлуатації.

Читайте також: На Хортиці цього року мають оновити парк і музеї — ОП

Херсонський обласний художній музей ім. О.О.Шовкуненка - один із тих, що може стати справді вагомим культурним, туристичним магнітом всього Півдня. Адже в музеї зберігається унікальна художня колекція, яка нараховує понад 13 тисяч експонатів та охоплює географічно мистецтво не лише України, а й всіх країн Європи, Балтії, Середньої Азії, Кавказу, Америки, Далекого Сходу.

Реалізація даного проєкту передбачена у Стратегії розвитку Херсонської області на період 2021 – 2027 років.

Читайте також: «Велика реставрація»: в ОП кажуть, що відбудову деяких замків передадуть у концесію

Як повідомлялося, в Україні за найближчі три роки планується відреставрувати і добудувати близько 150 культурних пам'яток у всіх регіонах країни. Це стане можливим в рамках програми Президента «Велика реставрація», на яку у цьому році буде спрямовано 2 млрд грн.

Про реалізацію цього масштабного проєкту, які об’єкти входять до програми та очікувані результати, говорили сьогодні під час Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Культура. Медіа.Туризм».

Фото: Херсонська ОДА, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-