Одеський кінофестиваль поки не переносять, рішення обіцяють найближчими тижнями

Одеський кінофестиваль поки не переносять, рішення обіцяють найближчими тижнями

Укрінформ
Команда Одеського міжнародного кінофестивалю поки що не планує переносити його дати, уточнень слід очікувати найближчими тижнями.

Про це сказала генеральна продюсерка ОМКФ Юлія Сінькевич під час онлайн-зустрічі «Майбутнє кінофестивалів» проєкту KinoTalk, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не можу зробити ще жодних офіційних заяв, тому що наші дати 10 – 18 липня і ми поки що перебуваємо у тій зоні, коли все ще здається можливим навіть за цих умов. Але наша команда останні кілька тижнів розглядає різні варіанти залежно від того, як ситуація буде розвиватися. Ми розглядаємо і онлайн-формат, і комбінацію форматів, і перенесення дат… Тож що стосується анонсів, я думаю, ми анонсуємо якісь наші новини протягом двох тижнів точно», - сказала Сінькевич.

Водночас вона підкреслила, що для кінофестивалів на кшталт Docudays, що пішли в онлайн-формат, це заходи екстраординарні, але це вихід із ситуації. Проте для ОМКФ є дуже гострим питання фінансування. В Одеського кінофестивалю більша частина бюджету залежить від приватних партнерів, а бізнеси – малий, середній і навіть великий - дуже постраждали. А над державним фінансуванням «зараз висить великий знак питання, оскільки поки що планується перегляд бюджету».

Читайте також: Docudays UA через карантин відбудеться онлайн

«Цифра, яка була в останньому проєкті, була більш-менш задовільною що стосується Держкіно. Але для нас важлива і підтримка Українського культурного фонду, де ми пройшли експертну оцінку і можемо претендувати на отримання фінансування. Для нас це надзвичайно важлива сума, яка дозволить зробити багато чого, що ми планували», - зазначила Сінькевич.

Вона також додала, що команда ОМКФ займається й організацією Національної кінопремії «Золота Дзиґа», яка цьогоріч відбудеться в онлайн-форматі, і його підготовка запущена.

«Тут точно є важливим, щоб ця подія хоч так, але відбулася. Тому що це наші результати, успіхи, відзначення найкращих за цілий рік українського кіно - в той час, коли українському кіно потрібна підтримка як ніколи», - наголосила Сінькевич.

Фото: oiff.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-