Видавництво

Видавництво "Віват" на Книжковому Арсеналі: 20 новинок

Огляд
Укрінформ
Підготували добірку із двадцяти найочікуваніших книжок на «Книжковому Арсеналі 2019» від видавництва "Віват".

З 22 по 26 травня у Мистецькому арсеналі відбудеться IX Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Українські видавництва розповіли Укрінформу про новинки, які вони підготували до найвизначнішої книжкової події року.

"Справа Василя Стуса" Уклад. Вахтанг Кіпіані

Поет і Громадянин Василь Стус не зміг побувати на презентації жодної зі своїх книжок. Бо в Україні його не друкували — збірки віршів ходили по руках у самвидавному вигляді, а публікували їх лише за кордоном. Участь у русі незгідних з русифікаторською й антиукраїнською політикою, активна правозахисна позиція двічі приводили Стуса на лаву підсудних — за статтею «Антирадянська агітація і пропаганда». У цій книжці зібрано документи з шеститомної кримінальної справи, яка зберігається на полицях колишнього архіву КДБ УРСР у Києві (нині — Галузевий державний архів СБУ).

Як і за що було заарештовано поета? Хто під час процесу намагався врятувати Василя Стуса, а хто зробив усе, щоб він назавжди зник за ґратами політичної зони на Уралі? До матеріалів 1980 року ми додали кілька публікацій, з яких читачі дізнаються про маловідомі факти життя, ув’язнення та загибелі одного з найбільш визначних не тільки українських,а і європейських поетів ХХ століття.

  • Суд і роль адвоката Медведчука
  • Останні роки життя в таборі особливого режиму
  • Нобелівська премія: чи мав поет шансїї здобути?
  • Смерть Василя Стуса: хворе серце, убивство чи самогубство?

"Дружина між нами" Ґрір Гендрікс, Сара Пекканен

Сюжет роману шокує. Спочатку ви подумаєте, що читаєте про ревниву і вічно п’яну колишню дружину. Гадатимете, що вона одержима своєю заміною — красивою молодою жінкою, яка має намір одружитися з ідеальним чоловіком.

Припустите, що бачите всі лінії між кутами цього любовного трикутника.

Подумайте ще раз. І подивіться уважніше.

Авторки розкриють перед вами найпотаємніші секрети ідеального шлюбу та небезпечні істини, які ми ігноруємо в ім’я любові.

Читайте також: “Зникнення президента”, “Дурна кров” та “Вальс гормонів”. Книжкова полиця

"Жінки з легенд і міфів. 50 богинь, які надихають" Енн Шен

Перед тобою п’ятдесят розповідей про сміливих, мудрих, наполегливих, ніжних і творчих богинь із найбільших і найвідоміших пантеонів. Це чарівна мандрівка світом легенд і міфів античних Греції й Риму, Єгипту, Китаю та Японії, Скандинавії, Полінезії, народів Америки, Африки…

Ти зможеш дізнатися більше та обрати собі за взірець одну з легендарних жінок, яка допоможе в пошуках кохання, натхнення, сили й захисту, а також у прагненні оновлення й розуміння буття. 

"Будинок орхідей" Люсінда Райлі

Джулія Форрестер — відома піаністка, яка живе мрією про гарний будинок у Провансі. Вона щаслива й успішна, аж тут у її житті стається жахлива трагедія. Джулія повертається до Англії, туди, де була щаслива в дитинстві, — у Вортон-парк. Але теперішній власник маєтку Кіт Кроуфорд мріє якомога швидше його продати. Ані Джулія, ані Кіт не знають, що їхні долі нерозривно пов’язані. Під час ремонту, розпочатого Кітом, знаходять щоденник, написаний у 1940-х роках дідусем Джулії, який понад усе любив орхідеї. Про що йдеться на його сторінках? В історії двох сімей, розорених війною, Джулія виявить темні секрети, що змінять її життя…

Читайте також: Найочікуваніші книжки 2019 року від видавництва «Фоліо»

"Рік хюґе по-данськи. Секрети найщасливішої країни у світі" Гелен Рассел

Легка й дотепна історія про переїзд успішної лондонської кар’єристки в данську провінцію, а ще про секрети найщасливішої країни світу й пошуки хюґе — комфортного й безтурботного життя. Гелен Расселл відверто пише про плюси й мінуси країни, досліджуючи найдрібніші нюанси: освіта і виховання дітей, баланс між роботою та дозвіллям, лібералізм поглядів і сексизм, дизайн оселі, смачнючі булочки й навіть правила підіймання прапора. Ця історія надихає на те, щоб скористатися з чужого успішного досвіду та змінити на краще світ і себе. 

"Моя найдорожча" Ґебріел Теллент

Драматичний роман «Моя найдорожча» приховує безліч таємниць, страхів і мрій. Несамовита боротьба за власну свободу змушує читача викинути з голови все, аж поки історія не дійде кінця.

У свої чотирнадцять Джулія досконало володіє навичками виживання, вміє стріляти й полювати. Проте в соціумі вона поводиться наче дикунка, погано вчиться і зневажає саму себе. Увесь її світ — це батько, одержимий дочкою, який тримає її в психологічному полоні. Дівчинка вважає своє життя нормою, аж поки не зустрічає хлопця, котрий відкриває для неї зовсім інший світ. Ставши перед вибором, Джулія-Тертл обирає свободу від батька. Свободу, за яку повинна заплатити велику ціну…

Читайте також: Що читають видавці? Топ-5 книг від очільників українських видавництв

"Завірюха" Анастасія Нікуліна

Заради звичайної людської дівчини він порушив тисячолітні закони та пішов наперекір самим богам. Яр — син давнього роду Завірюх, наділених могутньою силою. Та що чотири роки вони кидають власні домівки, щоб утекти від неминучої ненависті людей. А все тому, що через жорстоке прокляття втратили найголовніше — любов. Хто стане на бік Світла, щоб протистояти Пітьмі? Чи Великі почують молитви смертних? Часу обмаль. Адже Темрява вже давно засіла в душах людей і могутніх богів... 

"Мініатюрист" Джессі Бертон

Світовий бестселер «Мініатюрист» — це історичний роман, у якому є все: великі й маленькі таємниці, хитрі інтриги, карколомні повороти сюжету…

Дія відбувається в Амстердамі XVII століття. Юна провінціалка Нелла Ортман приїжджає до свого чоловіка в новий будинок, мешканці якого зустрічають дівчину непривітно. Згодом чоловік робить дружині незвичний подарунок — досконалу мініатюрну копію їхнього будинку. Нелла замовляє ляльок і декор у мініатюриста — таємничого художника, чиї крихітні творіння здаються живими й віщують майбутнє. Нелла розуміє, що мешканці будинку наражаються на небезпеку й лише одна людина бачить, що станеться з ними в майбутньому, — мініатюрист, який або врятує, або зруйнує їхні життя.

Читайте також: Найочікуваніші книжки 2019 року від видавництва «Фабула»

"Наш дивакуватий мозок" Дін Бернетт

Чому ми вступаємо в полеміку з людьми, які знають менше за нас? Чому можемо, зустрівшись зі знайомою людиною, не згадати її імені? Чи правда, що стрес може суттєво підвищити нашу продуктивність? Дивні реакції та нелогічність поведінки, вибіркова пам’ять, фальшиві спогади — причини цього треба шукати в нашому мозку. Відомий невролог досліджує людський мозок і робить цікаві висновки про його вплив на нашу поведінку: якими є причини наших страхів та який зв’язок існує між забобонами й теоріями змов, у чому причини комплексів та фобій, чому людям подобається бути нажаханими й коли мозок дає збій. Цікаво написана ґрунтовна книжка — для всіх, хто замислювався, чому мозок іноді, здається, саботує їхнє життя.

"Мовчазна пацієнтка" Алекс Майклідіс

Життя Алісії Беренсон ідеальне. Успішна художниця та щаслива дружина, вона мешкає у великому будинку в найкращому районі Лондона.

Аж поки одного вечора не всаджує п’ять куль в обличчя свого чоловіка. Жодного пояснення, жодного виправдання — протягом наступних шести років Алісія не вимовить ані слова. Психотерапевт Тео Фабер переконаний,що зможе розкрити таємницю злочину й вилікувати Алісію. Та причини її мовчання заховані куди глибше, ніж він гадав. І якщо вона заговорить — чи захоче лікар почути правду? 

Читайте також: ВСЛ на Книжковому Арсеналі: 20 книжок для літньої відпустки

"Просто діти" Патті Сміт

Фото: Оксана Лець

Середовище Нью-Йорка 1960-х років у мемуарах Патті Сміт постає як галактика зірок різних барв і яскравості, об’єднаних прагненням нести у світ потужну енергію мистецтва. У центрі цієї галактики —  авторка з її творчими пошуками, епатажний фотограф та її друг Роберт Мепплторп і ті люди, з ким вона перетиналась на творчих дорогах між хмарочосів. Сторінки цієї книжки — наче фойє легендарного готелю «Челсі», якому присвячено чимало ліричних епізодів. І там прогулюються яскраві й харизматичні, а водночас близькі авторці Джимі Гендрікс, Дженіс Джоплін, Боб Ділан та багато інших...

"Два кроки назустріч" Грем Сімсіон, Енн Буйст

Розгублена й пригнічена, після смерті чоловіка Зої вирушає з Лос-Анджелеса до містечка Клюні у Франції, до своєї університетської подруги, і потрапляє на Каміно-де-Сантьяґо — Дорогу святого Якова, популярний паломницький маршрут. У Мартіна є чіткий план і меркантильний інтерес на Каміно, до того ж він має купу нерозв’язаних проблем. «Дорога змінить вас», — сказав один досвідчений паломник. Ці двоє зустрінуться на ній і пройдуть свої такі різні шляхи, щоб зрештою все зрозуміти й знову навчитися любити…

Читайте також: Форум видавців: 10 гарячих новинок від видавництва "Віват"

"Хроніки Томосу" Катерина Щоткіна

Протягом століть тривають змагання не тільки за Українську державу, а й за українську церкву. 

Київ — самобутнє місто, з особливою християнською місією, і має всі підстави для самостійності. Виникали і формувалися церкви, втрачалися і зберігалися традиції, змінювалися напрями і прагнення… Та ідея української автокефалії, як спляча красуня, прокидалася щоразу, коли її лиця торкався бодай найлегший подих свободи.

  • Українська церква на геополітичній шахівниці 
  • Автокефалістський рух — зародження і відродження 
  • Церква під час війни — поле бою, пропаганда і політичні маніпуляції 
  • Здобуття Томосу — як і чому це можливо

"Шукачі безсмертя" Хлоя Бенджамін

Як би ви жили, якби знали дату вашої смерті? У Нью-Йорк прибуває таємнича жінка, яка може передбачити майбутнє. Чутки про це досягають сім’ї Ґолдів, і вони вирішують дізнатися, що на них чекає. Пророцтво стосується наступних п’яти десятиліть. Саймон їде на Західне узбережжя шукати любові в Сан-Франциско. Мрійниця Клара стає ілюзіоністкою в Лас-Вегасі. Деніел, що пережив напад на Всесвітній торговий центр, стає військовим лікарем. Найстарша дитина в сім’ї, Варя, присвячує себе дослідженню довголіття. Чи справді їхні дні злічені й від кого це залежить? Шукачам безсмертя доводиться обирати між реальністю та ілюзією, минулим і майбутнім, любов’ю і стражданням…

Читайте також: Гузар, Малевич, Сорос: 10 книжок від видавництва "Фоліо"

 "#окололітературне" Тетяна Трофименко

Літературознавство – не це нудно, це весело, цікаво й навіть небезпечно. Літературна критика має бути жива і жвава, не оглядатися на персоналії, не виважувати можливих наслідків, не вплутуватися в складну систему дружби з усіма гравцями літпроцесу й ділових стосунків із видавництвами ― це коли говориш про свої враження від тексту як-вони-є. Тому ґонзо-критикиця, вона ж улюблена критикеса Тетяна Трофименко, презентує справжній путівник у світ такого дивного сучукрліту.

Це не збірка рецензій на різні видання за певний період часу в традиційному розумінні, це анатомічний атлас сучукрліту, реальний зріз сучукрліту останніх десяти років ― з основними гравцями, їхніми творами, реакцією читачів та критиків, та – що важливо – візуалізованими важливими літературознавчими поняттями. Тож перед вами не лише захопливе, сповнене тролінгу, чтиво, а й доволі пізнавальне й інформативне видання.

"Чоловік з моїм іменем" Іван Байдак

Родвелл Вільямс, інтроверт і книголюб, у букіністичній крамниці натрапляє на таємничі рукописи. І його життя переплітається із цією знахідкою. Він ітиме шляхами таємничого автора й водночас розплутуватиме плетиво свого минулого. Достоту він знає одне: ми всі змінюємося та з часом стаємо настільки іншими, що, якби зустрілися із собою колишніми, то навряд порозумілися б чи заговорили… «Чоловік з моїм іменем» захоплює можливістю ввійти у світ самопізнання, світ, де перетинаються минуле і майбутнє, а найкраща подорож починається, щойно дістаєш шанс повернутися на початок шляху. 

Читайте також: 25 новинок до ювілейного Форуму видавців

"Ось як працює тіло людини всередині та зовні" Матс Венблад

Тіло людини — надскладна конструкція.  Щоб зрозуміти, як воно працює зсередини та зовні, треба збудувати його, поринувши  у фантастичний світ клітин та органів. Лише так можна знайти відповіді на безліч запитань…

  • Як рухається тіло людини?
  • Як працює мозок і де «зберігається» пам’ять?
  • Чому кровоносні судини сині, хоча кров червона?
  • Чому люди мають різний колір шкіри?
  • Як діють клітки-убивці?
  • Коли ми чхаємо і чому в нас закладає вуха?
  • Що таке ДНК?
  • Як ми дізналися про тіло так багато?
  • Що чекає на нас у майбутньому?

"Клуб любителів книжок та пирогів з картопляного лушпиння" 

Мері Енн Шаффер, Енні Барроуз

Джулієт — молода письменниця. Вона шукає сюжет для нової книжки. Та краще їй бути обачнішою. Не відповідати на листи незнайомців із острова Ґернсі. Не радити їм хороші книжкові крамниці у повоєнному Лондоні. Краще взагалі оминати цю тему. Бо так дівчина ризикує дізнатися про «Клуб любителів книжок та пирогів з картопляного лушпиння». Виникне безліч запитань, і Джулієт напише листа у відповідь… Її життя перевернеться догори дриґом.

Героїня з головою порине в карколомні пригоди. Там буде все: війна та похмурі часи німецької окупації, заборонене товариство, де збиратимуться ті, хто не втратив надії, а ще дивакуваті книголюби, що знають, якою має бути надзвичайна книжка. Саме такою, як ця…

Читайте також: «Наш формат» на Книжковому Арсеналі: 25 книжок, які зроблять вас кращими

"Секрети чоловіків, які має знати кожна жінка" Барбара де Анджеліс

Що ви насправді знаєте про чоловіків? Барбара де Анджеліс, відомий психолог, визнаний експерт з питань відносин, розкриває правду про любов і стосунки з протилежною статтю. У цій книжці ви знайдете вправи й підказки про те, що варто робити і чого не слід у спілкуванні з чоловіками, а також дізнаєтесь, за допомогою чого можна стати сильнішими й повністю змінити себе:

  • усе про чоловіків, коханців, колег і босів;
  • секс: про що чоловіки ніколи не скажуть;
  • шість найбільших помилок жінок у спілкуванні з чоловіками;
  • п’ять найбільших таємниць чоловіків;
  • як розпізнавати й уникати людей, які заважають вам жити.

Нестандартні та перевірені ефективні інструменти і методи, які допоможуть вам стати успішними і щасливими!

"Місяцівна" Дара Корній

Терезу кличуть Місяцівною за незвичну зовнішність, бо таких, як вона, — альбіносів — називають людьми Місяця. Мама Василина, прагну-

чи врятувати її після автомобільної аварії, передає старовинний оберіг —лунницю, що багато століть супроводжує жінок із давнього шляхетного роду Коморовських. Однак після цього життя Терези кардинально змінюється: з настанням повні щось лихе наче вселяється в дівчину — і вона опритомнює на старому сокальському цвинтарі з кров’ю під нігтями

та присмаком крові в роті. Щоб здолати зло, Терезі доведеться пройти курс реабілітації в психлікарні, розплутати вузлики страшних родинних таємниць, зазирнути в очі власному майбуттю, повернути на місце чорне серце темного янгола та знайти своє призначення там, де гори підпирають небо. 

Огляд підготувала Оксана Ускова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-