Форум видавців: 10 гарячих новинок від видавництва

Форум видавців: 10 гарячих новинок від видавництва "Віват"

Огляд
Укрінформ
Ювілейний 25-тий Форум видавців вже зовсім скоро - 19-23 вересня у Львові. Ми зібрали найочікуваніші новинки до Форуму видавців від видавництва "Віват".

"Аутсайдери" С. Е. Гінтон

Фото: @marina_books_blog 

Події розгортаються в американському містечку в 1960-ті роки. Підлітки із західних і східних кварталів, дві ворожі ватаги, уже давно ведуть війну, і йдеться не про дрібні хлопчачі конфлікти. Бідні діти вулиць і представники золотої молоді завжди знали лише один спосіб вирішити проблему — бійка. І от однієї страшної ночі їхнє життя змінилося назавжди…

Цей роман належить до світової класики XX століття, він здобув визнання мільйонів читачів, а ще став безперечно культовим для американської літератури. Авторка взялася за написання твору 1963 року, коли їй було п’ятнадцять, але це не завадило їй створити справжній взірець роману виховання — про непросте дорослішання, непоборні соціальні конфлікти та проблеми формування особистості.

Читайте також: 25 новинок до ювілейного Форуму видавців

"Друга світова. Непридумані історії: (не) наша, жива, інша" Укладач Вахтанг Кіпіані

Знати і пам’ятати важливо в будь-який час. Навіть через багато десятиліть з’являються нові деталі, спогади і свідчення. Книжка складається з реальних сімейних історій, переказаних зі слів батьків, бабусь і дідусів. Автори статей, зібраних завдяки науково-популярному виданню «Історичнаправда», розповідають про найстрашнішу війну ХХ століття, про долі тих людей, чиї життя назавжди розділилися на до і після. Зокрема, видізнаєтесь про: українців, які воювали в різних арміях; життя депортованих; долі вивезених на примусові роботи; чоловіків і жінок, що назавжди лишилися молодими.

Читайте також: Форум видавців: 15 гарячих новинок від Видавництва Старого Лева

"Невермур. Випробування Морріґан Кроу" Джессіка Таунсенд

Фото: Vladyslav Khomych

Морріґан Кроу значиться в Реєстрі Проклятих Дітей. Її звинувачують в усіх можливих гріхах — від граду до серцевих нападів. Проте найгірше те, що Морріґан, згідно з прокляттям, приречена на смерть опівночі в одинадцятий день народження. Але… з’являється дивна людина на ім’я Юпітер Норт. Він наполягає, щоб дівчинка виборола місце в престижному Товаристві Дивообраних, тож їй доведеться витримати чотири важкі й небезпечні іспити разом із сотнями інших дітей, кожен із яких має надзвичайний дар. А в Морріґан, як вона сама наполягає, жодного дару немає. Щоб урятуватися, дівчинці таки доведеться пройти випробування — або ж покинути місто, щоб протистояти долі…

"Чужі скарби" Ірина Власенко

Знайшовши на занедбаному горищі французького замку скарб, Анні Щербініна спершу вважає це подарунком долі. Здається, бляшанка з діамантами допоможе здійснити всі заповітні мрії й змінити сумне післявоєнне сирітське життя. Та дівчина й гадки не має, як вплине на її долю чужий скарб зі своєю трагічною історією. Українській парижанці доведеться перегорнути безліч важких сторінок у книзі життя, щоб зрештою повернутися на Батьківщину, віднайти себе справжню й істинні скарби. 

Читайте також: Girl power: 12 книжок про сильних жінок

"Чому виникають конфлікти? Причини. Етапи Розв’язання. Наслідки" Нікі Вокер

Потік новин двадцять чотири години на добу, журналістика, інтернет, подорожі земною кулею… Наш великий світ стає дедалі ближчим і доступнішим, ніж то було колись,?— включно з конфліктами й війною. Незалежно від того, чи стосується конфлікт вашої країни, будь-яке протистояння, будь-яка війна певним чином впливає на життя кожного. Така кількість конфліктів у світі примушує замислитися: чому ж вони виникають?

Ця книжка допоможе зрозуміти, що часто конфліктам не можна запобігти, проте уникнути війни можливо. Читачі дізнаються, як невеликі розбіжності загострюються й перетворюються на великі та серйозні, що спільного в усіх конфліктах, а також про вплив упереджень в історії, дипломатії, географії, економіці на ці події. Порівнюючи глобальні конфлікти із суперечками з власного життя, діти зможуть уважно й критично розглянути свої конфлікти.

"Славетне життя Ей-Джея Фікрі" Ґабріель Зевін

Фото: @anniereadsbook

Життя Ей-Джея Фікрі склалося не так, як гадалося. Його дружина померла, його книгарня ледве тримається на плаву, на додачу вкрали рідкісне видання ― дебютну збірку віршів Едґара Аллана По. Чоловік замикається в собі, завдаючи болю людям, яким небайдужий. Та несподівано в його книгарні з’являється дехто ― дворічна кучерява дівчинка в рожевому комбінезоні ― і життя книгаря змінюється, набуває сенсу, сповнюючи щастям маленький всесвіт острова Аліси.

Читайте також: Читаємо наших: 12 нових імен української літератури

"Я віддам тобі сонце" Дженді Нельсон

Фото: @ronnyreads

Простіше сказати, чого в цій книжці немає, ніж перелічити все, що в ній є. Неймовірно динамічний сюжет, який від першої до останньої сторінки втримує увагу читача. Авторка  майстерно, наче ілюзіоніст, змішує долі, час і події, додає нових персонажів, нові сюжетні колізії, нові риси до портретів головних героїв.

Очима близнят Джуд і Ноа читач бачить світ, який стрімко змінюється. У ньому підліткові так важко знайти себе і своє місце, відстояти власне право бути інакшим. Ця книжка про родину, про міцний зв’язок між близнятами та про вибір дорослих, який впливає на долі дітей. І про кохання, його руйнівну та цілющу силу, про біль, якого воно може завдати, і про зцілення через прощення та прийняття. А ще про силу мистецтва й творчу енергію, яка повертає до життя, дарує надію та творить магію. Цей неймовірно світлий роман допомагає зрозуміти, який неоднозначний, строкатий і веселковий наш світ.

"Століття жадання" Артур Кестлер

Розпал холодної війни, Париж. Автор описує світ, сповнений напруження в очікуванні катастрофи, через історію про американську дівчину,яка закохалася в радянського дипломата. Що сталося б, якби радянськівійська не зупинилися 1945 року й пішли далі? Світова Революція впевнено крокує вперед, повсюди шпигуни, агенти, колабораціоністи, що провокують соціальну параною… Чим усе закінчиться?

Читайте також: П'ять серпневих новинок від "Фоліо"

Серія книжок про Айседору Мун від Гаррієт Мункастер

Гаррієт Мункастер — авторка та ілюстраторка серії книжок для дітей про Айседору Мун. Книжка перекладена майже на 30 мов, зокрема іспанську, італійську, румунську та японську, і доступна у вигляді аудіокниги.

В Айседори мама — фея, тато — вампір, а вона схожа на них обох.

Дівчинці до вподоби ніч, кажани та чорна балетна пачка, однак не менше вона любить сонячне світло, свою чарівну паличку і Рожевого Кролика.

"Арт-візіонери" Аннабель Говард

У цій книжці йдеться про 75 митців, творчістю яких характеризувалося мистецтво в XX столітті: від революційних ентузіастів ранніх років до показної упевненості останнього десятиліття. У статтях, впорядкованих хронологічно, відстежено історію століття, розказано про життя і творчість митців, наведено їхні вислови.

У ХХ столітті мистецькі школи народжуватимуться цілими гронами: фовізм, кубізм, експресіонізм, футуризм, метафізичний живопис, супрематизм, конструктивізм, неопластицизм, дадаїзм, сюрреалізм, спаціалізм, інформалізм, абстрактний експресіонізм, поп-арт, арте повера (бідне мистецтво), мінімалізм, концептуалізм, лендарт і чимало інших. Декотрі віднаходили й іменували критики, пишучи на льоту перший начерк історії мистецтва; інші засновували художники чи поети, які проголошували свої наміри у заявах та маніфестах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-