П'ять серпневих новинок від

П'ять серпневих новинок від "Фоліо"

Огляд
Укрінформ
Книжка Нобелівського лауреата, щоденник культового містика та забуті письменники українського модерну - чтиво на будь-який смак.

"Цирк іде" Патрік Модіано

Книжка від лауреата Гонкурівської (1978) та Нобелівської (2014) премій, якого ще називають "віртуозом спогадів".

Цирк іде! Мандрівний цирк, яких було безліч у Франції... Прийшов... Розтривожив... Пішов геть... Так само і в цій випадковій зустрічі двох молодих людей. Звідкіля прийшов він? Не має значення. Хто вона, яке у неї минуле — байдуже...

Вона манить його за собою чарівними вулицями Парижа — загадкового, невідомого, непередбачуваного — і раптом зникає... Цирк іде, а разом з ним зникає і таємничий світ. Проте він запам’ятає його назавжди...

Роман екранізовано у телевізійну версію в 2009, за сценарієм Жака Сантамарія під назвою "Люди, що проходять".

Читайте також: Рожева миша, куля для вовкулаки та історія для лінивих: літні новинки від «Фоліо»

Трилогія «Фаренго» Володимира Єшкілєва

Трилогія «Фаренго» Володимира Єшкілєва – перша українська фантастична епопея в жанрі space opera. Її дія розгортається в майбутньому, коли людство, залишивши планету-колиску, досягає чергової кризової межі. Розслідування несанкціонованого проникнення в системи корабля-розвідника несподівано для всіх виявляє загрозу набагато вищого порядку. Слідча група зустрічає спротив не лише невідомого ворога, але й політиків, які грають у власні ігри. Чим далі просувається розслідування, тим ширші обрії заколоту відкриваються для детективів і вчених.

"Щоденник наркомана" Алістер Кроулі

Культовий англійський письменник, поет, містик і церемоніальний маг, засновник релігійної філософії Телеми, астролог, художник, альпініст та шахіст Алі­стер Кроулі (1875—1947) і сьогодні залишається знако­вою постаттю. 2002 року Бі-бі-сі назвала його 73-м най­впли­вовішим британцем усіх часів.

"Щоденник наркомана" — автобіографічний роман автора, який уперше вийшов друком 1922 року й відтоді його перевидавали понад 40 разів. Тогочасні газети одразу охрестили його «книгою, яку треба спалити». Щоденник відкриває читачеві поета, коханця та загадкового містика, яким був Алістер Кроулі.

Читайте також: П'ять книжок нон-фікшну для дощових вихідних

Антологія "Українська модерна проза". Укладач Юрій Винничук

Антологія «Українська модерна проза» представляє майже невідомі твори переважно забутих письменників початку ХХ сторіччя – Марка Черемшини, Євгена Мандичевського, Василя Пачовського, Івана Липи, Євгенії Ярошинської та багатьох інших.  Щоб якнайповніше зазнайомити читачів з працями саме цих, забутих  митців, поза увагою залишені хрестоматійні модерністські творіння класиків нашої літератури -  Михайла Коцюбинського, Івана Франка, Ольги Кобилянської,  Володимира Винниченка. 

Нові віяння, які прийшли з Заходу на початку ХХ сторіччя, надихнули наших митців на відхід від старої реалістичної школи. Українська модерна проза того часу сміливо заторкує раніше замовчувані теми, вдається до фантасмагорій, готики, притчі, символізму й імпресіонізму. Багато хто з авторів намагається поєднати поезію й музику або прозу й музику, маючи за мету передати словами звучання музичного твору. Героями оповідань стають уже не робітники й селяни, а митці. 

Справжнім відкриттям для читачів стане публікація дуже відвертої автобіографічної повісті Клима Поліщука "Світ червоний", де зображені відомі київські поети і прозаїки 1917 – 1919 років. 

"Шахрайство на кожному кроці: навчись розпізнавати афериста" Віктор Мазур

Великий комбінатор Остап Бендер знав чотириста відносно чесних способів відбирання майна у співгромадян, сучасні ж шахраї не тільки вдосконалюють старі, але й вигадують  нові прийоми обдурювання, вони освоїли Інтернет і стільниковий зв'язок, обманюють, не відходячи від комп'ютера і з мобільником біля вуха, при цьому навіть можуть перебувати в інших країнах. Автор також розповідає про існуючі способи обману при купівлі-продажу житла, оренді квартир; про будівництво пірамід: фінансових і віртуальних, про афери з пластиковими картами та нагадує правила, які дозволять уникнути шахрайства. Окремий розділ присвячено людям пенсійного віку, які є найменш захищеними у нашому суспільстві.

Віктор Мазур – фінансист за освітою, працював у різних галузях економіки України. Вважає і досі злободенними слова французького письменника ХІХ століття Едмона Гонкура: "Те, що відбувається в наші дні, ще не навала варварів, це навала шарлатанів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-