П'ять книжок нон-фікшну для дощових вихідних

П'ять книжок нон-фікшну для дощових вихідних

Огляд
Укрінформ
Шкода витрачати літні дні на дощі... А якщо не витрачати? Пропонуємо трошки повчитися на вихідних.

Самостійне навчання стало можливим й доступним. Предмети, які в школі так важко давалися, в інтерпретації сучасних авторів виявляться такими ж цікавими, як серія фентезі-романів «Гра престолів»!

Популізатори науки розповідають про останні відкриття та досягнення в різних областях, діляться цікавими фактами, розкривають секрети й заражають своїм ентузіазмом. Спільно з мережею книгарень «Буква» ми зібрали для вас добірку новинок науково-популярної літератури, які стали бестселерами!

«Магія математики. Як знайти x і яка від того буде користь»  Артур Бенджамін

«Задумайте будь-яке число з діапазону від 20 від 100. Задумали? Знайдіть суму його цифр. Далі відніміть отримане значення від свого числа і знову знайдіть суму цифр.  У вас вийшло 9? (Якщо ні, то десь ви помилились). Цікаво, чи не так? Математика сповнена подібними фокусами, але  в школах про них нажаль не розповідають. Читаючи цю книжку, ви дізнаєтесь, як за допомогою звичайних чисел, геометричних фігур та простої логіки можна творити справжні чудеса», - Артур Бенджамін.

«Магія Математики» - надзвичайна смачна книга для тих, хто бажає відчути себе математичним генієм, навчитися елементарним фокусам та дивувати оточуючих набутими здібностями. Швидко прочитати та осягнути таємниці математики не вдасться, треба читати вдумливо. Проте Артур Бенджамін  - «найкращий математичний розум Америки» за версією Rider’s Digest –  покаже, як запам’ятати перші 100 цифр після коми числа Пі, розкаже про послідовність Фібоначчі та її застосування та здивує вас, що покер – це лише математика.

Читайте також: П'ять фантастичних книжок для "адреналінових" вихідних

«Геном. Автобіографія виду у 23 главах» Метт Рідлі

Метт Рідлі запрошує на захопливу екскурсію просторами генетики, починаючи від перших здогадок про існування генів та завершуючи приголомшливим проривом, спричиненим розшифруванням структури ДНК молекулярними біологами Вотсоном і Кріком.

Книга насичена неймовірними фактами, які допоможуть зрозуміти значення генетики для людства. Ви дізнаєтесь, що:

  • геном  людини і шимпанзе збігається на 99%;
  • давати генам назви хвороб - дурна ідея, адже гени існують не для того, щоб викликати захворювання;
  • жіночі та чоловічі статеві хромосоми знаходяться у стані конфлікту;
  • до ракових захворювань схильні ті тканини організму, де відбувається найактивніше ділення клітин. Ось чому курці в зоні ризику: куріння пошкоджує клітини легенів, що стимулює їх активний розподіл для заповнення;
  • за формування плаценти відповідають чоловічі гени... та багато іншого!

«Астрофізика для тих, хто цінує час» Ніл Деграсс Тайсон

«Якщо ви надто зайняті, щоб дізнаватися про космос на лекціях, з підручників або документальних фільмів, однак усе одно прагнете короткого, але осмисленого ознайомлення з наукою про Всесвіт – то видання, яке ви тримаєте в руках, саме для вас. У цій невеличкій книжці ви знайдете основоположні відомості про основні ідеї та відкриття, які складають нашу сучасну наукову картину Всесвіту. Прочитавши її, ви зможете орієнтуватися в моїй галузі знань – і, можливо, захочете дізнатися більше», - Ніл Деграсс Тайсон.

Автор розповідає про найскладніші наукові теорії зрозуміло, цікаво та з гумором. Навіть якщо ви пропустили в шкільні роки цей курс повз себе, ця книга – неймовірна можливість дізнатися про гравітацію, темну речовину, міжгалактичні польоти, Теорію Великого Вибуху та багато іншого. Без спеціальної освіти ви вивчите фундаментальні закони фізики, пізнаєте Всесвіт у його неосяжних розмірах.

Читайте також: Топ-10 книг, якими зачитуються українці

«Зброя, мікроби і сталь. Витоки нерівностей між народами» Джаред Даймонд

Смілива наукова розвідка американського еволюційного біолога Джареда Даймонда «Зброя, мікроби і сталь» — це світовий науковий бестселер, який розійшовся багатомільйонними накладами і продовжує долати нові рубежі.

Джаред Даймонд понад 30 років вивчав флору, фауну та життя племен острова Нова Гвінея, багато років прожив серед племен Форе.

Поки автор спостерігав за побутом племен, постало питання: «чому в білих так багато переваг над чорними?» Це й стало ключовою ідеєю для написання книги, за яку автор здобув Пулітцерівську премію. Автор стверджує, що витоки нерівностей в історичному розвитку народів - географія, а також біологія та зоологія. Через всю книгу проходить ідея географічного детермінізму, та його вплив на розвиток суспільств: як Китай став китайським, а Африка чорною, звідки походять інфекційні захворювання, та навіть про Microsoft, IBM та пиво в Німеччині.

Серія книг «Думати, як Зиґмунд Фрeйд», «Думати, як Білл Гейтс», «Думати, як Леонардо да Вінчі», «Думати, як Стів Джобс»,  «Думати, як Вінстон Черчилль», «Думати, як Альберт Ейнштейн», «Думати, як Стівен Гокінг» Деніел Сміт

Серія книг про визначальні мотиви, рішення та філософські погляди видатних людей усіх часів. Книги нададуть натхнення на вивчення тієї дисципліни, яка сьогодні вас цікавить. Будь-яке починання в житті обіцяє знайомство з досвідом попередників - тих, хто стояв біля витоків. Серія книг «Думати, як…» знайомить з філософією життя великих людей, їхніми винаходами, внесками в науку та суспільство. Щоб осягнути розуми великих, потрібно прожити з ними їхнє життя, і тепер у вас є ця можливість. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-