П'ять фантастичних книжок для

П'ять фантастичних книжок для "адреналінових" вихідних

Огляд
Укрінформ
Пропонуємо добірку фантастичних книжок для того, щоб не нудьгувати на вихідних!

Наближаються найдовші літні свята! 4 дні ви можете збирати вишні, купатися в морі, відпочивати на природі, гуляти вечорами або читати книги. Та які! Такі що розбурхують, тримають в напрузі, однозначно гарантують вироблення адреналіну на липень місяць!

Спільно з книжковою мережею магазинів "Буква" ми зробили добірку найпопулярніших на сьогодні фантастичних книг як українських, так і закордонних авторів. 

«Загублений світ» Майкл Крайтон

Якщо не встигли передивитися фільм – не біда, КМ БУКС видали книгу, спеціально для вас.

Неймовірний світ динозаврів захоплює з перших сторінок. Все в найкращих традиціях Крайтона: океан крові, кишки по всьому острову, напружені сцени, проте деякі сентименти трохи розбавляють гостросюжетний роман.

Насправді, за розважальним сюжетом автор залишив купу проблем та тем для міркування. А чому б не зробити винятковий парк розваг з живими динозаврами, маючи купу грошей? Чому б не заробити вже на живих створіннях ще більшу купу грошей, попри те, що наша нація може постраждати від цього? Поміркуйте, щоб зробили ви! А поки насолоджуйтесь найжахливішими та найогиднішими сценами від спільного існування поряд з динозаврами «Загубленого світу».

«Добрі Передвісники» Ніл Гейман, Террі Пратчетт

Як взагалі можливо зробити так, щоб  планований апокаліпсис полетів під три чорти?!  Ніл Гейман, та створена ним містична атмосфера, й Террі Пратчетт із завидним відчуттям гумору, знають напевно!

Добро та Зло збирають армії, жаби проливаються дощем, Атлантида піднімається з морських глибин… Усе було б згідно із задумом Божим, якби не двійко незвичайних союзників: вибагливий янгол-букініст та стильний демон-авантюрист. Обидва живуть поміж смертних від Самого Початку, і таке життя їм вельми до вподоби - тож вони не горять бажанням попрощатися із таким звичним світом.

Герої книги продумані, унікальні та з дуже філософським відношенням до людства та життя. Ця книга не нудна, а жвава, цілісна, мабуть, трохи передбачувана, просто на 100 відсотків унікальна і за жанром, і за сюжетом!

“Щоб краще зрозуміти діла людські, варто усвідомити: більшість великих перемог та страшних трагедій стаються не через те, що люди є за натурою своєю хорошими чи поганими, а лиш через те, що є вони за своєю натурою людьми”.

«Темний світ. Рівновага» Марина та Сергій Дяченки

Марина та Сергій Дяченки — це не просто сімейний і письменницький дует, це особливе явище в сучасному світі фантастики й фентезі. Автори понад 80 повістей та 25 романів, свій жанр вони визначають як «магічний реалізм». Письменники є володарями багатьох літературних премій; зокрема на загальноєвропейській конференції фантастів «Єврокон-2005» у Глазго Дяченки отримали звання «кращих письменників-фантастів» Європи.

Почати знайомство з роботами авторів можна з книги «Темний світ. Рівновага»  - книги з філософським та абсолютно фантастичним змістом, адже історія головної героїні починається з того, що вона померла. Срібний кулон, який залишився Даші – студентці філфаку – у спадок, назавжди перевернув її життя, з його допомогою вона може бачити Тіней. Ці жахливі безсмертні ство­ріння, які висмоктують із людей радість, любов і життєві сили, будуть загрожувати родині та близьким дівчини. Хочете дізнатися, як це було – ласкаво просимо у фантастичний мир Дяченків!

«Сімміс» Ніл Стівенсон

Книга була номінована на премію Г'юго «за кращий роман» 2016 року. Також отримала премію Прометей 2016 року.  Молекулярний біолог Дженніфер Дудна оцінила книжку як «фантастичну подорож у часі і просторі, засновану на науці, та ще й таку, що змушує глибоко замислитися про природу людини і майбутнє нашого виду».

Книга-катастрофа або книга–попередження? Важко відповісти на це запитання навіть на останніх сторінках. Книга жива та реалістична, тримає до останніх хвилин та варта гідної екранізації. Ніл Стівенсон доступною та простою мовою пояснює орбітальну механіку, космологію, побудову космічних апаратів, робототехніку та багато інших речей. Вдалий тандем вийшов: талановитий та обізнаний у космонавтиці автор.

«Підземні ріки течуть» Євгеній Лір

Дуже сильна книга, що трохи понишпорить у вашій підсвідомості.

На початку збірки «Підземні ріки течуть» автор запалює свічку у темному підвалі – і замикає читача у ньому, лишаючи сам-на-сам з безликими картонними фігурами з порцеляновими головами. У кожної з восьми фігур є своя історія, своя тінь на пожовклій від часу стіні. Навіщо літнє подружжя прямує у самісіньке серце небезпечної зони Темряви? Що ховається за личиною гротескного «ми»? Як утекти від потойбічного птаха, якщо він оселився у твоїй голові? Хто переможе у протистоянні між Китом, Островом і Темрявою? Чи можна знайти Бога? І, зрештою, де не ходить смерть?

Євген Лір випускає з підвалів своєї свідомості темних псів, самогубців, шукачів метафізичних істин і навіть художницю-криміналістку, аби ті сплелися у потойбічному танці навколо мерехтливої свічки – уяви свого читача – і змусили його віднайти свій шлях самотужки. Подорож світом цієї збірки небезпечна, але від цього ще захопливіша. Вісім оповідань, що увійшли до книжки, тісно пов’язані між собою символами, подіями та натяками. І якщо вам стане снаги поєднати знаки під правильним кутом, ви отримаєте дев’яту історію, приховану під опалим листям, – бо найцікавіше завжди приховане від очей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-