Найочікуваніші книжки 2019 року від видавництва «Фоліо»

Найочікуваніші книжки 2019 року від видавництва «Фоліо»

Огляд
Укрінформ
Сім книжок від видавництва "Фоліо", на які ми чекаємо у цьому році.

"Зроблено в Україні" Андрій Харук

Андрій Харук — доктор історичних наук, автор понад 200 наукових, науково-популярних та навчально-методичних публікацій. Коло його наукових інтересів охоплює історію військової техніки загалом та авіації й авіаційної промисловості зокрема, а також військову історію України.

Ця книжка розповідає про досягнення вітчизняної промисловості у чотирьох стихіях: на суші, морі, в повітрі та космосі — від перших паротягів, тракторів, танків, пароплавів до штучних супутників Землі та відомих у всьому світі літаків "Антей", "Руслан", "Мрія", а понад дві сотні ілюстрацій допоможуть читачам краще уявити могутні машини та механізми, що були створені в Україні.

"Америка" Франц Кафка

Знаменитий австрійський письменник Франц Кафка - автор всесвітньо відомих  романів "Замок" і "Процес", є визнаним новатором у прозі XX століття.

У незакінченому романі "Америка", який вийшов друком уже після смерті автора, Кафка уперше використовує свій коронний літературний прийом: зображення дійсності без будь-якого авторського коментаря, через свідомість персонажа. Це захоплива історія 16-річного хлопця на ім’я Карл, вихідця з Німеччини, який шукає свій дім, роботу, та й взагалі своє місце під сонцем — в Америці. Доля спершу щедро обдаровує його  — знайомством із впливовим дядею-сенатором, але потім, так само раптово, все відбирає — і юнак опиняється на вулиці без засобів до існування. До того ж,  через свою дитячу наївність, Карл потрапляє у погану компанію, причому знайомство з цими людьми дорого йому коштуватиме в майбутньому. Далі будуть пошуки роботи, несподівані злети і падіння. Іноді доля, та й оточуючі також, дуже жорстоко обходитиметься з  юнаком. Однак те, що роман не був закінчений автором, залишає надію, що у Карла, врешті-решт, все буде добре, він із честю вийде з усіх випробувань і при цьому залишиться самим собою.

Читайте також: Найочікуваніші книжки 2019 року від видавництва «Фабула»

"Григорій Косинка" 

До книги увійшли дві автобіографії письменника (1923, 1925), незавершене і ненадруковане за життя оповідання "Фавст" (1923), спогади про Григорія Косинку його матері Наталії Стрілець та дружини Тамари Мороз-Стрілець, а також вибрані оперативні документи про стеження за молодим талановитим майстром слова, що розпочалося ще напочатку 1920-х років. Із донесень таємних агентів (сексотів) формувалася справа-формуляр, яка велася фактично до арешту Г. Косинки і його розстрілу у грудні 1934 року.

"Rise after a Fall" Геннадій Афанасьєв

Що змушує покинути затишне життя і, незважаючи на смертельний ризик, за покликом серця боротися за те, що любиш, коли на зміну мирним будням приходить війна? Що відбувається з людиною, яка потрапила під каток репресивної машини, що намагається знищити, розтоптати, перетворити на пил все, що їй дороге?

Ця книжкаа - жорстока правда про звичаї, які панують у сьогоднішній Російській Федерації, країні, перетвореній на ГУЛАГ, про перебування у полоні, коли минуле зруйновано дощенту, а майбутнє свідомо знищено. Як, залишившись один на один з безжальним ворогом, знайти в собі сили продовжувати боротися? Піднятися після падіння можна, лише розірвавши ланцюги, які скували душу. Але чи вистачить на це сили у людини, позбавленої надії? Це історія про те, як на зміну безвиході приходить віра, як юнак перетворюється на чоловіка і кидає виклик своїм тюремникам.

Мова видання англійська.

Читайте також: Що читають видавці? Топ-5 книг від очільників українських видавництв

"Дивовижні пригоди звичайних речей" Марина та Сергій Дяченки

"Дивовижні пригоди звичайних речей" — перша книга серії казок від відомих письменників Марини та Сергія Дяченків. Якщо придивитися и прислухатися — виявиться, що самі звичні речі, що нас повсякденно оточують, живуть своїм цікавим життям, часом непростим, але проблеми їхні ми, люди, можемо допомогти розв'язати! Полохливий поїзд більше не боїться птахів, допитлива річка здійснила свою давню мрію, звичайний шарфик пережив подвійне перетворення, а водогін став справжнім музикантом! Ці та інші дивовижні пригоди звичайних речей, описані в цій добрій книзі, стануть справжнім відкриттям для кожної допитливої дитини!

"Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії" Роман Зіненко

Роман Зіненко  - колишній морський піхотинець, доброволець батальйону "Дніпро-1", був серед тих, хто в серпні 2014-го опинився в пеклі Іловайська. Він не тільки вижив, але й написав одну з перших книжок про війну на Сході України — "Іловайський щоденник". Ця чесна і відверта розповідь очевидця, який нічого не вигадує, а намагається бути максимально точним у своїх спогадах, отримала широкий відгук у читачів, насамперед у тих, хто виходив з-під Іловайська кривавим "зеленим коридором".

Нова книга Романа Зіненка є результатом  ретельного  дослідження, яке грунтується на спогадах близько сотні бійців і офіцерів, від добровольця до вищого керівництва сектора "Б", учасників Іловайської  трагедії. Окрім того, автору довелося переглянути, перевірити  й хронологічно розібрати сотні публікацій, відео- і фотоматеріалів, що стосуються боїв під Іловайськом. Результати окремих журналістських досліджень, а також звіт тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України також вміщені на сторінках цієї книжки. Переважна більшість зібраних фактів до сьогодні не була відома українському суспільству. І хоча автор подає найбільш повну і реальну картину бойових дій під Іловайськом,  залишається ще дуже багато питань, на які свого часу обов’язково  будуть отримані відповіді.

Читайте також: Гузар, Малевич, Сорос: 10 книжок від видавництва "Фоліо"

"Гомін гуцульської давнини. З гір Карпат" Михайло Ломацький

Ім’я Михайла Ломацького (1886, Тернопільщина — 1968, Німеччина) майже невідоме читацькому загалу, його знають хіба що у вузькому колі гуцулознавців та літературних критиків. А проте ця людина зробила помітний внесок в українську культуру. Етнограф, фольклорист, публіцист, культурно-громадський діяч, педагог, Михайло Ломацький був закоханий у чарівну природу і народ Гуцульщини, збирав та записував легенди, притчі, повір’я; як активний член товариства "Гуцульщина" чимало сил і часу віддав дослідженню та художньо-документальному відтворенню минувшини гуцульського краю, що і знайшло відображення в його творах. 

"Гомін гуцульської давнини" (1961, Мюнхен) та «З гір Карпат» (1967, Мюнхен), що увійшли до цього видання, якнайкраще підтверджують слова М. Ломацького, який понад 50 років тому писав: "Нема в світі другої країни, яка була б так чарами краси сповита, як наша Гуцульщина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-