“Зникнення президента”, “Дурна кров” та “Вальс гормонів”. Книжкова полиця

“Зникнення президента”, “Дурна кров” та “Вальс гормонів”. Книжкова полиця

Огляд
Укрінформ
Весняні новинки від видавництва «BOOKCHEF»

З 22 по 26 травня у Мистецькому арсеналі пройде IX Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Українські видавництва розповіли Укрінформу про новинки, які вони підготували до найвизначнішої книжкової події року.

До своєї топової десятки книг, які будуть представлені на Книжковому Арсеналі 2019, видавництво «BOOKCHEF» віднесло:

Фото: instagram.com/bookchefua
Фото: instagram.com/bookchefua

1.Політичний трилер «Зникнення президента» від колишнього президента США Білла Клінтона, який він написав спільно з автором детективів-бестселерів Джеймсом Паттерсоном.

Зникнення президента, про яке йдеться у книзі, ставить під загрозу не лише Пенсильванія-авеню й Уолл-стрит, але й усю Америку. Невизначеність і страх охоплюють націю. Сюжет розгортається навколо кібератаки на США, яка загрожує всьому світу, і якій має запобігти головний герой – вигаданий президент Джонатан Лінкольн Данкен.

За словами Клінтона, у книзі детально описані подробиці життя в Білому домі: від боулінгу в підвалі до бігових доріжок у спальні президента. Це перший випадок, коли колишній президент США стає автором гостросюжетного роману.

2.«Bad Blood/Дурна кров. Таємниці та брехні стартапу Кремнієвої долини». Автор книги – американський журналіст, лауреат двох Пулітцерівських премій Джон Керрейру.

Ця книга - приголомшливе розслідування, що, за словами видавців, здивувало навіть Білла Ґейтса. Засновниця стартапу Theranos, яку називали наймолодшою мільярдеркою світу, 22-річна Елізабет Голмс переконала Америку в тому, що винайшла революційну систему аналізу крові, яка врятує життя тисячам людей. Їй давали гроші найбагатші люди Кремнієвої долини, а Генрі Кіссинджер увійшов до ради директорів її амбітного стартапу. Згодом з’ясувалося: компанію побудовано на брехні, інтригах, панібратстві та шахрайстві. І лише один журналіст попри все з’ясував: як Елізабет Голмс вдалось ошукати таке число найрозумніших людей Америки.

Читайте також: Видавництво "Віват" на Книжковому Арсеналі: 20 новинок
Фото: instagram.com/bookchefua
Фото: instagram.com/bookchefua

3. «Так! 60 секретів із науки переконувати» від американського психолога Роберта Чалдині. Щодня ми стикаємося з проблемою як переконати інших робити те, що ми хочемо. Що змушує людей казати «так» на наші прохання? Ця книга містить десятки порад, найцитованішого фахівця з питань впливу, професора Чалдині. Ви дізнаєтеся, як говорити, щоб слухачам не було нудно, що ви можете зробити на роботі, щоб підвищити свій вплив на інших, і чому бути другим гірше, ніж третім. Прочитавши цю книгу, ви побачите, як незначні зміни в підході до спілкування матимуть значний вплив на ваш успіх.

4. «Конґо. Реквієм». Автор – французький письменник і сценарист Жан-Крістоф Ґранже, який нещодавно вразив своїх прихильників неймовірним трилером «Лонтано». У новому романі він занурює читача в атмосферу жахаючого розслідування низки загадкових ритуальних убивств, як дві краплі води схожих на ті, що колись скоював у Конго відомий серійний убивця на прізвисько Людина-цвях.

Ерван Морван, син та спадкоємець Морвана-старшого, у пошуках нитки Аріадни, що виведе поліцію на підозрюваного, кидається у конголезькі джунглі. Як завжди у Гранже, «Конґо Реквієм» - це роман дії та одночасно роман сильних пристрастей, де застаріла ненависть, невгамовна жага помсти є зворотнім боком любові.

Читайте також: «Наш формат» на Книжковому Арсеналі: 25 книжок, які зроблять вас кращими
Фото: instagram.com/bookchefua
Фото: instagram.com/bookchefua

5. «Пастка на людей» від американського письменника-фантаста Роберта Шеклі, твори якого, вже давно зажили слави класики світової фантастики. Оповідання, що увійшли у цю збірку, є одними з найвизначніших у творчому доробку Роберта Шеклі, і допоможуть кожному читачеві прочинити завісу до фантастичного світу космічних пригод, лишивши назавжди закоханість у таємні глибини космосу. Неповторний авторський стиль, сповнений блискучого гумору, яким американський фантаст описує важливі проблеми для всього людства, прагнення до змін і спрямованість у майбутнє.

Фото: instagram.com/julka_chytulka
Фото: instagram.com/julka_chytulka

6.«Дружина доглядача зоопарку». Автор – американська поетеса, есеїст та натураліст Діана Акерман. У новій книзі вона блискавично, з гумором та безкінечним співчуттям до своїх героїв втілила справжню історію війни та величі людського духу. У ній розповідається про героїчне подружжя Жабинських, власників Варшавського зоопарку, які під час Другої Світової війни ховали у розорених вольєрах людей із єврейського гетто і таким чином врятували близько трьохсот людських життів.

Це приголомшлива розповідь про людей та тварин, про глибокі зв'язки між людиною та природою; гімн красі, таємниці та незнищенності життя. У березні на всі світові екрани вийшов одноіменний фільм за участі Джессіки Честейн та Даніеля Брюля.

Читайте також: ВСЛ на Книжковому Арсеналі: 20 книжок для літньої відпустки
Фото: instagram.com/bookchefua
Фото: instagram.com/bookchefua

7.«Вальс гормонів 2. Дівчинка, дівчина, жінка + «чоловіча партія». Танцюють усі!». Це друга книга Наталії Зубарєвої - популярного доктора Інстаграм, блог якої читає понад 2 мільйони підписників, а її попередній бестселер «Вальс гормонів» проданий рекордним накладом примірників.

У новій книзі авторка зібрала унікальні знання та інформацію, яка ніде не публікувалася, про імунітет, жіноче здоров’я, ПМС, КОК, ранню сивину, вагітність, про грудне вигодовування та багато-багато іншого. Секрети лікування (стійкої ремісії) хвороб, які раніше вважалися невиліковними. Та найголовніше – партія чоловіків, якої так не вистачало в першій книзі: все найважливіше про гормони чоловіків та стрес, облисіння, пивний животик, харчування, чоловічий клімакс.

8.У книзі «Самурай без меча» японський письменник Кітамі Масао пропонує власне бачення лідерських секретів великого земляка-полководця Тіотомі Хідейосі. Це була Епоха Воєн, час нескінченного хаосу і кровопролиття, коли єдиним законом був закон меча. Сільський хлопчик на ім'я Хідейосі мріяв стати самураєм, але йому бракувало як зросту і сили, так і соціального статусу. Щоб задовольнити свої амбіції він мав покладатися лише на свій розум. Палкий дослідник людської натури він навчився, як перехитрити і переграти будь-якого супротивника та став не лише самураєм, а командувачем величезних армій і, врешті-решт, правителем усієї нації.

Фото: Book 24

9.Книга «BTS» - це біографія південно-корейського бойбенду, який підкорив світ. Автор – Едріан Беслі вперше роповідає неофіційну біографію K-РОР гурту “BTS” та його історію з глобальною армією фанатів, які просунули своїх героїв на вершини світових хіт-парадів.

Останній альбом BTS «Love Yourself: Answer» отримав перше місце в чартах США після їхнього попереднього альбому «Love Yourself: Tear», який став першим корейським альбомом, що досягнув таких музичних висот: понад 17 мільйонів підписчиків в Twitter. Вони були представлені в US Vogue, а їх музичне відео для IDOL побило рекорди потокового відео на YouTube, адже кількість його переглядів перевищило 46 мільйонів за перші 24 години. Вони отримали премію Billboard Music Award в номінації «Кращий соціальний артист» другий рік поспіль. Журнал Time додав їх до списку «25 найвпливовіших  людей в інтернеті 2017», а  їхній світовий тур 2018–2019 років був розпроданий за кілька хвилин опісля надходження білетів до продажу.

Фото: instagram.com/bookchefua

10.Науково-фантастичний роман «Темний ліс» від китайського письменника-фантаста Лю Цисіня. Це продовження всесвітньовідомої трилогії «Пам’ять про минуле Землі». Людство настигла рукотворна криза першого контакту з позаземною цивілізацією, спровокувавши масову зневіру, занепадництво і ескалацію багатьох застарілих конфліктів.

Щоб віднайти вихід із глухого кута, доведеться зазирнути вглиб Усесвіту і зрозуміти Істину, а для цього, хай як дивно, зазирнути вглибину себе самих. Автор описує можливості й перешкоди на шляху людства - впоратися з викликами новітнього часу, і не перетвориться на ще одну статистичну одиницю в історії Всесвіту, що триває вже мільярди років.

Любов Базів. Київ

Перше фото: instagram.com/wanderlust_reading

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-