Ді Капріо викликали до суду у справі про відмивання мільярдів у Малайзії

Ді Капріо викликали до суду у справі про відмивання мільярдів у Малайзії

Укрінформ
Відома голлівудська зірка Леонардо Ді Капріо виступив на закритому засіданні в суді Вашингтона у справі, пов'язаній з багатомільярдним корупційним скандалом у Малайзії, в якості свідка.

Про це йдеться в повідомленні впливової американської газети The Washington Post.

"Голлівудський актор Леонардо Ді Капріо таємно представ перед великим журі Вашингтона в період останніх місяців, щоб дати свідчення в рамках розширеного розслідування Міністерства юстиції про багатомільярдне шахрайство із залученням урядового інвестиційного фонду Малайзії", - зазначає видання.

Прокурори вважають Ді Капріо свідком, який володіє корисною інформацією про малайзійського фінансиста Джо Лоу (Low Taek Jho), якого звинувачують у відмиванні мільярдів доларів з інвестиційного фонду та фінансуванні лобістської кампанії з метою припинення розслідування. Як уточнила сторона обвинувачення, "Ді Капріо не є об'єктом розслідування".

Читайте також: Ді Капріо зіграє Теодора Рузвельта

Водночас, зазначається, що "засідання великого журі є таємними, тому невідомо, що саме сказав Ді Капріо присяжним". У Міністерстві юстиції, а також у самого Ді Капріо відмовилися від коментарів. Хоча в минулому речник Ді Капріо заявляв, що актор співпрацює з розслідуванням і "повністю підтримує всі зусилля, спрямовані на встановлення справедливості по справі".

Крім того, стало відомо, що голлівудський актор прийняв ряд дорогих подарунків від Джо Лоу. Видання, зокрема, пише про картину Пікассо вартістю $3,2 млн. У Ді Капріо заявили, що актор ініціював процедуру повернення картини уряду США.

Справа, який стала відомою під абревіатурою "1MDB" (від назви інвестфонду "1Malaysia Development Berhad"), прославилась й іншими іменами зірок, які фігурують в документах. Зокрема, в якості свідка вказується екс-учасник популярної хіп-хоп групи "The Fugees" Праказрел Мішель, відомий під псевдонімом "Прас". Його підозрюють у пособництві Джо Лоу.

Крім того, за інформацією джерел, стало відомо, що власником однієї з інвестиційних фірм, яка брала участь у "схемах" Лоу, був Елліот Бройді. Він є відомим фінансистом, який допомагав збирати кошти від крупних донорів для підтримки президентської кампанії Дональда Трампа. Поки що офіційних звинувачень цим фігурантам не було пред'явлено, однак слідчі вивчають, чи були порушені будь-які закони.

Крім того, зазначається, що розслідування стосувалося колишніх банкірів Goldman Sachs, яких підозрювали в причетності до відмивання грошей, а також співробітника Мін'юсту, який визнав, що допомагав лобістській кампанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-