Зануссі завершив нову версію легенди про доктора Фауста

Зануссі завершив нову версію легенди про доктора Фауста

Укрінформ
"Кіностудія Інтерфільм" представила Державному агентству з питань кіно завершений художній фільм відомого польського режисера Кшиштофа Зануссі "Ефір".

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Стрічка створюється компанією "Кіностудія Інтерфільм" (Україна) спільно з кінокомпанією "Тор" (Польща) за підтримки Польського Інституту та Міністерства культури Польщі, Угорського й Литовського кіноінститутів. Автор сценарію та режисер - Кшиштоф Зануссі. Продюсери - Олена Фетисова та Володимир Козир (Україна), Кшиштоф Зануссі та Януш Вонхала (Польща), Джудіт Сталтер (Угорщина), Уляна Кім (Литва). Проект містичної драми "Ефір" став одним з переможців дев’ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав державну фінансову підтримку розміром 16 млн 475 тис. 218 грн, що становить 20,12% загальної вартості виробництва фільму", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, прем'єра фільму в Україні запланована на березень 2019 року.

"Ефір" є новою версією легенди про доктора Фауста, дія якої розгортається на початку Першої світової війни на кордоні між Україною та Австро-Угорською імперією. Це історія про військового лікаря, який на початку ХХ століття проводить наукові експерименти над людьми задля отримання влади над ними.

Читайте також: Держкіно частково профінансує містичну драму Зануссі

"На відміну від Гете, де в центрі оповіді - проблеми молоді і розчарування в науці, у моєму фільмі герой сприймає науку як інструмент для виконання найбільш зухвалих людських бажань: повного поневолення іншої людини, як плотського, так і духовного. Міф про Фауста вже використовувався багатьма режисерами. Я був дуже обережним, щоб уникнути схожості з будь-яким із цих фільмів", - зазначає режисер.

Головні ролі у фільмі виконують відомі європейські актори Яцек Понєдзялек (Jacek Poniedzialek) з Польщі, Жольт Ласло (Zsolt Laszlo) з Угорщини та молодий український актор Остап Вакулюк. У стрічці також знімалися Станіслав Колокольніков, Марія Рябошапка, Олександр Логінов, Остап і Дмитро Ступки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-