Держкіно частково профінансує містичну драму Зануссі

Держкіно частково профінансує містичну драму Зануссі

Відео
Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно частково профінансує нову версію легенди про доктора Фауста, яку зніматиме відомий режисер, володар численних нагород міжнародних кінофестивалів  Кшиштоф Зануссі. 

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

"Держкіно уклало контракт з компанією "Кіностудія Інтерфільм" про надання проекту "Ефір" державної фінансової підтримки розміром 16 млн 650 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму становить 61 млн грн", - ідеться в повідомленні.

Проект містичної драми "Ефір", в основу якої лягли історичні події, став одним із переможців дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Виробництво картини здійснює Україна (компанія "Кіностудія Інтерфільм") спільно з Польщею (кінокомпанія "Тор"). Автор сценарію, режисер та продюсер фільму з польської сторони - Кшиштоф Зануссі, українські продюсери - Олена Фетісова та Володимир Козир. 

Дія фільму розгортається на початку Першої світової війни на кордоні між Україною та Австро-Угорською імперією.

За словами Кшиштофа Зануссі, зміст "Ефіру" безпосередньо стосується Фауста. 

"Але на відміну від Гете, де в центрі оповіді стоїть питання розчарування в науці, у моєму фільмі використання ефіру є першим кроком на шляху до позбавлення людини волі. Зважаючи на історичний контекст та костюми, фільм буде виразним і емоційним, часом шокуючим, але водночас аскетичним та без зайвих обтяжень", - сказав режисер.

Зйомки проходитимуть в Україні, Польщі та Угорщині.

Реліз стрічки запланований на осінь 2018 року. 

Презентація кінопроекту під час дев'ятого конкурсного відбору Держкіно: 

Відео: Dergkino Ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-