Зануссі стане почесним гостем Першої Національної Кінопремії

Зануссі стане почесним гостем Першої Національної Кінопремії

Укрінформ
Відомий польський режисер Кшиштоф Зануссі стане почесним гостем церемонії вручення нагород Першої Національної Кінопремії. 

Про це повідомляє офіційний сайт Української кіноакадемії.

"20 квітня у Kyiv Fairmont Grand Hotel пан Зануссі нагороджуватиме одного з переможців Першої Національної Кінопремії", - йдеться у повідомленні.

Кшиштоф Зануссі - режисер театру та кіно, член правління Європейської кіноакадемії, сценарист, продюсер та викладач. У творчому арсеналі режисера близько сотні повнометражних і короткометражних фільмів, документальних і телевізійних стрічок. 

2016 року було оголошено про зйомки його другої спільної україно-польської картини "Ефір", де Кшиштоф Зануссі є автором сценарію, режисером-постановником та продюсером. Це не перша співпраця польського режисера з українськими кінематографістами: у 2008 році Зануссі зняв драматичну стрічку "Серце на долоні" з Богданом Ступкою у головній ролі. 

Повнометражні картини Зануссі завжди приносили автору численні нагороди на кінофестивалях. Серед найвідоміших стрічки "Константа" (1980, приз журі на Каннському міжнародному кінофестивалі), "Спіраль" (1978, приз екуменічного журі на Каннському міжнародному кінофестивалі), "Рік спокійного сонця" (1984, "Золотий лев" на МКФ у Венеції), "Імператив" (1982, спеціальний приз журі на МКФ у Венеції), "Ілюмінація" (1973, головна премія, призи ФІПРЕССІ та екуменічного журі на МКФ у Локарно), "Сімейне життя" (1971, приз на МКФ у Чикаго), "Квартальний баланс", (1975), "Захисні кольори" (1977), "Стан володіння" (1989), "Галоп" (1996), "Брат нашого Бога" (1997). 

У 1974-1983 роках був віце-головою Союзу польських кінематографістів. Викладає в одному з найкращих університетів світу - Вищій державній школі кіно, телебачення і театру. 

У 2009 році режисер став володарем Ордена князя Ярослава Мудрого V ступеня за визначний особистий внесок у розвиток світового кіномистецтва, зміцнення українсько-польських культурних зв'язків. 

У 2013 році Кшиштоф Зануссі був гостем 4-го Одеського міжнародного кінофестивалю. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-