На

На "Молодості" відбулася прем'єра фільму в форматі віртуальної реальності

Укрінформ
Українська прем'єра фільму "Вівчарі" (Shepherds) у форматі віртуальної реальності (VR) режисера Ігоря Стрембіцького відбулася на 47-му Київському міжнародному кінофестивалі "Молодість".

Про це на прес-конференції сказав генеральний продюсер стрічки Орест Борко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Весь минулий рік ми показували фільм по світу, і його дуже добре прийняли, він отримав нагороди, став лауреатом. В Україні - сьогодні перший перегляд. Це - українська прем'єра. Український глядач 5 днів зможе насолоджуватися цим фільмом завдяки кінофестивалю "Молодість", - сказав Борко. 

Він також додав, що в Україні, а саме у Києві, є тільки один кінотеатр, який показує VR-формат. Можливо, фільм буде показаний і там. Також точаться перемовини щодо показу "Вівчарів" у деяких інших кінотеатрах світу. Натомість VR-маски є у багатьох вдома, тож творці фільму виставляють його на платформі Vimeo, де можна дивитися відео з оглядом 360°. 

Читайте також: "Молодість" покаже фільм-сенсацію Берлінале "[Не] торкайся"

"Після сьогоднішньої прем'єри цей фільм буде вже у вільному доступі на Vimeo-каналі", - сказав Борко. 

За його словами, підготовчий період і зйомки фільму тривали 3 місяці, більше року робота була присвячена технічній стороні - почали 2015-го, закінчили у січні 2017 року, оскільки ця технологія потребує додаткового постпродакшну.

Режисер Стрембіцький розповів, що фільм включає 4 документальних сюжети по 13-14 хвилин.

"Це продюсерський проект, ідея зняти "Вівчарів" і саме в цьому форматі належить Оресту Борку, який також вклав у проект свої кошти, бо він знятий без підтримки держави", - поінформував режисер. 

Як зазначалося, саме Стрембіцький знайшов героїв фільму, спеціально поїхав для цього в експедицію в Карпати. Фільм змальовує портрети чотирьох героїв - Івана, Петра, Миколи й Володимира, сюжети пронизані однією темою, але кожен раз режисер показує одне й те саме середовище через окремого героя. Глядач знаходиться віртуально серед них - і це вражає, бо має змогу бачити простір на всі 360°.

"Унікальність проекту полягає також у тому, що почали ми його знімати у 2015 році, коли цього ніхто в Україні ще не робив, а у 2015-16 роках ще не було інструментів для обробки 360-відео", - наголосив ще один генеральний продюсер фільму Кирило Покутний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-