"Молодість" покаже фільм-сенсацію Берлінале "[Не] торкайся"

Відео
Укрінформ
Ексклюзивний показ румунської стрічки "[Не] торкайся" (Touch Me Not), що виборола на 68-му Берлінале головний приз та приз за найкращий дебютний повнометражний фільм, відбудеться у позаконкурсній програмі 47-го Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість".

Про це розповів на брифінгу генеральний директор дистриб'юторської компанії Kinove Ярослав Юшков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні заплановано показ фільму "[Не] торкайся" о 20:00 у Червоній залі кінотеатру "Україна". Особливість цього показу в тому, що у нас в гостях - режисер Адіна Пінтіліє та виконавиця головної ролі Лора Бенсон. Ми придбали цей фільм на кінофестивалі в Берліні, ще до того, які він здобув нагороду. Ми не розглядаємо цю картину як таку, яку належить дивитися в кінотеатрах і на якій ми заробимо грошей. Це фільм-експеримент", - сказав Ярослав Юшков.

Він зазначив, що фільм - на стику художнього і документального і стосується теми, яку ніколи досі не виносили в публічне поле. Це тема тілесності, сексуальності, сприйняття "іншого" себе.

Юшков також додав, що традиційного кінопрокату стрічки не буде, "тому що це неправильно і нікому не потрібно", а також висловив сумнів, що таке кіно можна показувати по телебаченню.

"Це буде серія одиничних ексклюзивних показів в містах України, як, зокрема, сьогодні в кінотеатрі "Україна". Вони будуть фінансуватися за півтора-два місяці, і це будуть не просто покази, а покази-обговорення. Ми будемо залучати авторитетних людей - соціологів, психологів", - сказав дистриб'ютор.

Режисер фільму Адіна Пінтіліє також бере участь у фільмі, розповідає, в чому була основна його ідея, вона веде діалог з персонажами. За її словами, це фільм-дослідження, що ж насправді для багатьох людей, в тому числі для акторів, задіяних в ньому, означає близькість та інтимність.

"Ми працювали як лабораторія, де говорили про власні почуття. Я вдячна всім людям, які брали участь в роботі, через те, що вони відкрилися. Я відкидаю будь-які ярлики щодо нашого фільму - чи це документальний фільм, чи художній, через те, що за допомогою моєї участі частково стирається межа між вигадкою і реальністю. Цей фільм почався як діалог, було дуже важливо, що ці люди відкрилися мені. І коли вони почали говорити до глядача, відкрилися ще більше. Моя присутність, присутність камери допомагає постійно відчувати ситуацію діалогу", - зазначила режисер.

За її словами, фільм викликав великі обговорення питань, які порушуються в ньому, в різних країнах.

"Це дуже важливо через те, що від самого початку цей фільм і був запрошенням до діалогу. Для нас надзвичайно важливо побачити різні реакції на цей фільм навіть у країнах копродукції (фільм знімався у копродукції Румунії, Німеччини, Чехії, Болгарії, Франції - ред.). У процесі зйомок багато наших власних ідей змінилося, наприклад, я змінила своє своє розуміння зв'язку між сексуальністю та інвалідністю. Один з протагоністів фільму Крістіан (Байєрляйн - активіст руху за права людей з інвалідністю - ред.), людина зі спинальною дистрофією, багато в чому змінив моє ставлення до цього. Йому важливо було поговорити про те, що люди з "іншими" тілами теж здатні до близькості", - підкреслила Пінтіліє.

Так само, вважає вона, індустрія секс-послуг та ескорт-сервісу теж виходить за межі наших традиційних уявлень.

Читайте також: Порошенко: кінофестиваль "Молодість" - вдалий кар’єрний старт для дебютантів

"Дуже часто люди, які працюють в індустрії секс-послуг, мають різне поле мотивації, чому вони це роблять. Не тільки заради виживання абощо. Одна з героїнь фільму - трансгендерна жінка Ханна завжди мріяла стати жінкою, і лише в 50 років нарешті змогла вийти до світу з цією ідентичністю через те, що дуже багато упереджень існують в нашому суспільстві щодо тілесності трансгендерних людей", - сказала Адіна Пінтіліє.

Акторка Лора Бенсон додала, що в процесі зйомок усвідомила, що загалом секс-індустрія передбачає величезну кількість можливостей і величезна кількість людей задіяна у ній з терапевтичною метою.

"Це не тільки пусте задоволення власних потреб і власного бажання. Мені важливо було усвідомити, що існування працівників секс-індустрії дуже часто дозволяє людям, які не почувається нормальними, відчувати себе потрібними для існування, не відчувати себе бридкими абощо", - зазначила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-