Ельбська філармонія офіційно відкрилась в Гамбурзі

Ельбська філармонія офіційно відкрилась в Гамбурзі

Фото
Укрінформ
У німецькому Гамбурзі в середу ввечері офіційно відкрилася «Ельбська філармонія», на першому концерті в якій були присутні керівники держави, зокрема, президент ФРН Йоахім Гаук і канцлер Ангела Меркель.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Серце Elbphilharmonie починає битися з першим концертом у великому залі. З філармонією Гамбург отримав безпомилковий символ величезного значення, яке мистецтво і культура мають у вільному суспільстві», - заявив мер міста Олаф Шольц і запросив усіх приїхати в північну німецьку метрополію і насолодитися справжньою силою музики.

Перший концерт творів композиторів різних століть у виконанні оркестру під його керівництвом головного диригента Томаса Хенгельброка, хору Баварського радіо і декількох відомих солістів відкрив фестиваль музики. У середу відбулася також світова прем'єра написаного спеціально з цієї нагоди твори німецького сучасного композитора Вольфганга Рима «Ремінісценція. Триптих і сентенція пам'яті Ганса Хенрі Янна для тенора і оркестру».

Ті, хто не зміг потрапити на концерт (а серед щасливчиків були лише почесні гості та ті, хто виграв свої квитки в лотерею), могли насолодитися світловим шоу - фасад філармонії переливався в такт музики всередині. Цікаво, що на концертах філармонії можна побувати віртуально.

До червня всі квитки на всі концерти розпродані.

Незвичайна й сама будівля філармонії: 200-тисячатонну споруду зі скла і бетону, поміщену на «фундамент» у вигляді колишнього товарного складу середини минулого століття, вже назвали новою візитною карткою Гамбурга.

І все це при тому, що багато років вона вважалося самим відомим німецьким довгобудом і зразком поганого менеджменту. Здати об'єкт, який вміщує в себе не тільки два концертні зали, а також 5-зірковий готель і житлові апартаменти, ресторан, фітнес-зал, оглядовий майданчик на даху та інше - повинні були ще в 2010 році. При цьому вартість його зросла більш ніж удесятеро - зі запланованих спочатку 77 млн євро до 789 мільйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-