Крістен Стюарт і Джессі Айзенберг першими пройдуть червоним хідником у Каннах

Крістен Стюарт і Джессі Айзенберг першими пройдуть червоним хідником у Каннах

Укрінформ
На Лазуровому узбережжі завершуються останні приготування до церемонії відкриття 69-го Каннського кінофестивалю, яка розпочнеться о 19:15 за Києвом прем’єрою стрічки Вуді Аллена «Красиві люди» за участю акторів Крістен Стюарт і Джессі Айзенберга.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, саме ці дві молоді зірки першими пройдуть червоною доріжкою завдовжки 80 метрів (килимове покриття мінятимуть щодоби) разом із патріархом кіно Мішелем Пікколі, кадр із фільму якого «Презирство» (1963 рік) обрано для афіші Cannes-2016.

«Ця зустріч двох поколінь є добрим знаком для фестивалю. Зауважу, мені подобається образ, який створюється через поєднання афіші і фільму-відкриття. Є усвідомлення, що ця людина, якій 90 років і яка з 1974 року дарує нам по фільму на рік - і так буде тривати до кінця його днів! Ця людина буде на церемонії відкриття в супроводі двох молодих людей, які символізують молодість, талант і вічність кіно - Крістен Стюарт і Джессі Айзенберг - ця зустріч несе в собі культурний і кінематографічний символ, який, на мій погляд, є добрим знаком для 69-го фестивалю», - заявив президент Каннського кінофоруму П'єр Лескюр.

Голова відбіркового комітету фестивалю Тьєррі Фремо, у свою чергу, пророкує Стюарт статус «однієї з королев» цьогорічного конкурсу, адже американка представляє у Каннах конкурсний фільм «Персональний покупець» (Франція) режисера Олів'є Ассаяса.

Крім журі під головуванням австралійського режисера Джорджа Міллера двадцятку фільмів, відібраних для основного кіноконкурсу, оцінюватимуть 36 тис. осіб, які отримали професійні акредитації. Серед них 4,5 тис. лише одних журналістів. На час проведення щорічного кінофестивалю населення Канн збільшується втричі. Загалом, за офіційними підрахунками, у Каннах чекають майже на 210 тис. гостей.

Відбірковий комітет фестивалю в Каннах переглянув 1869 фільмів. 29 країн представлять 54 картини на усіх конкурсах головної програми. Сім з них є режисерськими дебютами. Ім'я володаря головного призу фестивалю, Золотої пальмової гілки, стане відоме 22 травня. Саме фільм-переможець і закриватиме 69-й Каннський фестиваль, що є нововведенням цьогорічного конкурсу (раніше виконавчий комітет обирав фільм-закриття фестивалю).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-