На Каннському кінофестивалі очікується щонайменше 100 тисяч гостей

На Каннському кінофестивалі очікується щонайменше 100 тисяч гостей

Укрінформ
У Каннах повним ходом триває підготовка до одного з найпрестижніших кінофорумів - уже 69-го кінофестивалю на Лазуровому узбережжі Франції, на якому чекають щонайменше 100 тисяч гостей.

Про це власному кореспондентові Укрінформу у Франції повідомили організатори 69-го Каннського кінофестивалю.

«Цього року ми очікуємо щонайменше 100 тисяч гостей», - зазначили в оргкомітеті.

За словами організаторів, саме зараз у Каннах завершуються підготовчі роботи з прийому гостей кінофестивалю, який пройде на березі Середземного моря з 11 по 22 травня. «Це надзвичайна подія, це відомі бренди, це кінопокази, це ресторації, що зроблять свято надзвичайним», - заявив телеканалу France-3 президент каннської філії Французького об’єднання готельєрів Мішель Шевійон. За його словами, як і щороку, всі номери готелів уже повністю заброньовані. «Цей період приносить готельєрам Канн від 15 до 20% від річних прибутків», - додав він.

Особлива увага французької влади під час кінофестивалю прикута до забезпечення безпеки його проведення. Спокій гостей охоронятимуть кілька тисяч правоохоронців, кінологи та дрони.

Наступного тижня за головний приз кінофоруму – «Золоту пальмову гілку» - на Лазуровому узбережжі змагатимуться 20 кінострічок. Їхній перелік засвідчує, що кінозмагання обіцяють багато відкриттів і сюрпризів. На відміну від минулого року, де головування в журі ділили брати Ітан і Джоел Коени, цього року у крісло голови сяде австралійський режисер Джордж Міллер, автор знаменитої саги про Божевільного Макса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-