Кримській пособниці російських загарбників загрожує 12 років ув'язнення - прокуратура АРК

Кримській пособниці російських загарбників загрожує 12 років ув'язнення - прокуратура АРК

Укрінформ
До суду скеровано обвинувальний акт стосовно громадянки України, яка збирає кошти на потреби армії ворога. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомила пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

«Прокуратура АР Крим та міста Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України, яка збирає кошти на потреби армії ворога. Її дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 111-2 ККУ (пособницво державі-агресору)», - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, починаючи з 2022 року обвинувачена, будучи головою виконавчого комітету проросійської громадської організації «Народний Фронт у Криму», систематично організовувала збори коштів на квадрокоптери, тепловізори та біноклі для російських військових. Відповідну інформацію «волонтерка» розміщувала в телеграм-каналах, на відеохостингах RuTube і YouTube, а також у своїх соціальних мережах.

Читайте також: Кримського колаборанта заочно засудили до 8 років в’язниці

Також «благодійниця» неодноразово виступала у пропагандистських медіа, висвітлюючи у прямих етерах результати своєї діяльності. Крім того, з метою впливу на свідомість мешканців півострова, наголошувала на «необхідності допомоги армії РФ» у проведенні «СВО», а також «захисту півострова від ЗСУ».

У прокуратурі повідомили, що за ці дії обвинуваченій загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років, з конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ СБУ в АР Крим.

Раніше Укрінформ повідомляв, що СБУ викрила колаборантку в Криму, яка закуповує військове спорядження для росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-