Голові окупаційного «виборчкому Криму» оголосили підозру у пособництві колаборантам

Голові окупаційного «виборчкому Криму» оголосили підозру у пособництві колаборантам

Укрінформ
Окупаційному голові «Виборчої комісії Республіки Крим» повідомлено про підозру у пособництві у колабораційній діяльності.

Про це повідомила прокуратура АРК, передає Укрінформ.

"Мешканець півострова вступив у співпрацю з ворогом та сприяв проведенню незаконного голосування на території Криму. Його дії кваліфіковано як пособництво у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі", - зазначають у прокуратурі.

Читайте також: Оголосили підозри 14 кримським бізнесменам-колаборантам

За її даними, підозрюваний, представляючи інтереси держави-агресора, допомагав окупантам у проведенні незаконного референдуму на території Криму у серпні 2022 року. Чоловік координував формування та функціонування ворожих «територіальних комісій», а також відкривав й організовував роботу окупаційних «виборчих дільниць» та забезпечував технологічним обладнанням. За активного сприяння підозрюваного було відкрито та організовано роботу «дільниць» у Севастополі, Сімферополі, Керчі, Джанкої, Євпаторії та Ялті.

Читайте також: Кримську «сенаторку» заочно засудили до 11 років ув’язнення - виправдовувала війну

У прокуратурі нагадали, що після окупації півострова у 2014 році підозрюваний обійняв посаду окупаційного голови «Виборчої комісії Республіки Крим». Обвинувальний акт за фактом вчинення ним державної зради з 2019 року перебуває на розгляді суду.

Як повідомлялося, кримську “сенаторку”, яка підтримувала дії агресора та виправдовувала війну проти України, заочно засуджено до 11 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-