Кримську «сенаторку» заочно засудили до 11 років ув’язнення - виправдовувала війну

Кримську «сенаторку» заочно засудили до 11 років ув’язнення - виправдовувала війну

Укрінформ
Кримську “сенаторку”, яка підтримувала дії агресора та виправдовувала війну проти України, заочно засуджено до 11 років позбавлення волі.

Про це повідомила у Телеграмі прокуратура АРК та м. Севастополь, передає Укрінформ.

“За публічного обвинувачення прокуратури Криму 11 років позбавлення волі заочно отримала кримська «сенаторка» (попередня назва посади – член Ради федерації РФ від окупаційної влади Республіки Крим). ЇЇ визнано винною у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України) та виправдовуванні, визнанні правомірною збройну агресію РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України)”, - йдеться в дописі.

У прокуратурі наголосили, що після повномасштабного вторгнення Росії на територію України “сенаторка” неодноразово виступала у пропагандистських засобах масової інформації держави-агресора.

У своїх промовах вона публічно підтримувала незаконні дії окупантів, підтримувала вчинення російською армією воєнних злочинів та злочинів проти людяності на українській території тощо.

Зазначається, що з моменту окупації Криму ЗС РФ у 2014 році обвинувачена перейшла на бік ворога та активно почала будувати свою «кар’єру». Спочатку займала посаду члена Ради федерації Федеральних зборів Росії від окупаційної адміністрації РФ в Криму, у 2019 році її призначили повторно.

Читайте також: Вісьмох окупаційних суддів із Криму заочно засудили за держзраду

Обвинувальний акт за фактом вчинення вказаною особою державної ради знаходиться на розгляді суду.

Як повідомлялося, у жовтні 2022 року прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя оголосила підозру в підтримці дій агресора і виправдовуванні війни проти України так званій "кримській сенаторці".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-