Вісьмох окупаційних суддів із Криму заочно засудили за держзраду

Вісьмох окупаційних суддів із Криму заочно засудили за держзраду

Укрінформ
Вісьмох окупаційних суддів із тимчасово окупованого Криму, які перейшли на бік ворога, заочно засудили за державну зраду.

Про це повідомила прокуратура АР Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ.

«За публічного обвинувачення прокуратури автономії заочні вироки отримали 8 окупаційних суддів з Криму. До 12 років позбавлення волі засуджено 5 «служителей Феміди», інших двох до 13 років ув’язнення та одного до 15 років», - йдеться в дописі.

Їхні дії кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України).

Читайте також: Кримчанин, який воював на боці Росії, отримав 12 років за держзраду

Як зазначається, прокурори в суді довели, що у 2014 році засуджені зрадили присязі та прийняли пропозицію ворога зайняти посади окупаційних: суддів Верховного суду Республіки Крим; голови та судді Сімферопольського районного суду Республіки Крим; суддів Євпаторійського та Феодосійського міських судів; суддів Джанкойського міськрайонного суду.

У прокуратурі наголосили, що засуджені здійснювали правосуддя в інтересах держави-окупанта, тим самим, сприяючи становленню та зміцненню окупаційних органів на півострові.

Як повідомляв Укрінформ, Верховний Суд залишив чинним вирок за державну зраду у 12 років позбавлення волі для судді, яка продовжила здійснювати правосуддя в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-