Кримчанин, який воював на боці Росії, отримав 12 років за держзраду

Кримчанин, який воював на боці Росії, отримав 12 років за держзраду

Укрінформ
Кримчанин, який воював на боці ворога, отримав 12 років позбавлення волі за державну зраду.

Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За публічного обвинувачення прокуратури АР Крим та м. Севастополя до 12 років позбавлення волі засуджено кримчанина, який воював на боці ворога. Його визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Фото: прокуратура АРК/ФБ

Зазначається, що прокурори довели, що у 2021 році, розуміючи, що триває міжнародний збройний конфлікт, чоловік уклав контракт щодо служби у російських збройних силах. Вже після повномасштабного вторгнення РФ, у складі армії держави-окупанта, він зайшов на материкову територію України.

Читайте також: Окупаційному «головному військовому комісару Криму» загрожує 12 років за воєнний злочин

Повідомляється, що засуджений брав участь в активних бойових діях проти Сил оборони України. Зокрема, виконував «завдання» ворога на території Херсонської та Миколаївської областей. Згодом його взяли у полон українські захисники. «Його дії нанесли шкоду суверенітету, територіальній цілісності та обороноздатності України», - підкреслили в прокуратурі АРК.

«Росія активізує незаконну мобілізацію в Криму. Ми вкотре наголошуємо, що відповідно до Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, державі-окупанту заборонено примушувати цивільне населення окупованої території служити в її збройних силах. Однак, якщо ви добровільно приєднаєтеся до ЗС РФ та візьмете участь у війні проти України, ваші дії будуть кваліфіковані, як злочин проти основ національної безпеки», - зазначив керівник прокуратури автономії Ігор Поночовний.

Читайте також: Кримського політв’язня тричі відправляли до ШІЗО за «порушення» у колонії - правозахисники

Досудове розслідування здійснювалося ГУ НП в АР Крим та м. Севастополь

Раніше повідомлялося, що прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальний акт щодо окупаційного «головного військового комісара Криму», який причетний до примушування кримчан служити в збройних силах ворога. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-