Кримського політв’язня тричі відправляли до ШІЗО за «порушення» у колонії - правозахисники

Кримського політв’язня тричі відправляли до ШІЗО за «порушення» у колонії - правозахисники

Укрінформ
Кримського політв’язня Олександра Тарапона, який відбуває покарання “за дискредитацію російської армії”, тричі відправляли до штрафного ізолятора за “злісні порушення правил внутрішнього розпорядку”, які провокувало керівництво колонії №3 Ставропольського краю.

Про це повідомляє ZMINA з посиланням на дружину бранця Кремля Адель, передає Укрінформ.

Зазначається, що всі три рази чоловік був змушений погодитися на умови тюремників: під час перевірки бути перед ними без форми. У разі відмови його обіцяли зробити винним у тяжчих порушеннях, наприклад звинуватити в нібито нападі на співробітників колонії.

Востаннє Тарапона утримували в одиночній камері.

Читайте також: За 15 місяців у Криму склали 350 протоколів «за дискредитацію росармії»

“Тепер він офіційно злісний порушник правил внутрішнього розпорядку. Відповідно, умовно-дострокове звільнення або інші послаблення для нього неможливі”, – сказала Адель.

За словами адвоката, тиск на бранця посилився після того, як сторона захисту подала клопотання про зміну покарання йому з позбавлення волі на примусові трудові роботи. Розгляд клопотання відбувся 31 серпня.

“Відмовили, звісно. Жодних аргументів від адвоката не прийняли”, - уточнила дружина політв’язня.

Постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, коментуючи ситуацію, наголосила, що окупанти створюють нелюдські умови утримання та постійно вигадують так звані злісні порушення правил внутрішнього розпорядку. "Вони самі фабрикують “обставини”, за якими відправляють наших громадян до штрафних ізоляторів, це поширена практика понад дев’ять років окупації. Таку саму практику застосовують і до політв’язня Олександра Тарапона, в якого 10 вересня, до речі, був день народження”, - заявила Ташева.

Читайте також: Незаконно засудженого кримчанина Тарапона етапують до росії

На її переконання, у такий спосіб окупанти намагаються схилити до співпраці та зломити дух громадян України. Це не окремі випадки щодо поганих умов утримання та поводження з українськими політв’язнями, адже Росія їх боїться, бо ці люди розуміють, що вони невинні й що їх намагаються покарати за відданість своїй державі, переконана Ташева.

На сьогодні Росія незаконно утримує 186 громадян України, з низ 30 заарештовані, 138 - ув’язнені, 18 - без статусу.

Як повідомлялося, у тимчасово окупованому Криму "присудили" 2,5 року колонії суворого режиму Олександру Тарапону за статтею "про дискредитацію армії". Після початку повномасштабного вторгнення чоловік розклеював у селі, де жив родич його дружини - російський військовий, листівки «Тут живе Vоєнний злочинець, вбивця дітей».

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-