За 15 місяців у Криму склали 350 протоколів «за дискредитацію росармії»

За 15 місяців у Криму склали 350 протоколів «за дискредитацію росармії»

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загарбники в тимчасово окупованому Криму склали 350 протоколів за статтею 20.3.3 російського кодексу про адмінпорушення «дискредитація російської армії».

Про це повідомила правозахисна організація «Кримський процес», передає Укрінформ. 

«За 15 місяців із початку повномасштабної війни окупаційна влада Криму склала 350 протоколів "за дискредитацію російської армії" та висловлення проукраїнської позиції. Останнім часом кількість переслідувань зросла більше, аніж у півтора раза і темпи засудження кримчан складають в середньому по одній людині на день», - зазначили в організації.

Правозахисники зауважують, що аналіз статті 20.3.3 російського кодексу про адмінпорушення «дискредитація російської армії» показав, що значна кількість переслідувань за нею стосується осіб, які розміщують проукраїнські повідомлення у соцмережах.

При цьому правозахисники фіксують такі сумнівні форми «дискредитації», як публікація в Instagram фото у вишиванці з синьо-жовтим манікюром чи фото татуювання у вигляді карти України. Однак "суд" жодного разу не призначили лінгвістичних експертиз.

Читайте також: Сезон бавовни в Криму розпочався?

Як зазначається, окупаційні суди здебільшого приховують рішення за цими справами: у відкритому доступі знаходяться лише 40% повідомлень про адмінпорушення.

Як повідомлялося, в тимчасово окупованому Криму "присудили" 2,5 року колонії суворого режиму Олександру Тарапону за статтею "про дискредитацію росармії" за те, що він розклеював листівки «Тут живе Vоєнний злочинець, вбивця дітей».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-