У Криму чоловіка засудили до 2,5 року колонії за листівки

У Криму чоловіка засудили до 2,5 року колонії за листівки

Укрінформ
В окупованому Криму присудили 2,5 року колонії суворого режиму Олександру Тарапону за статтею про «дискредитацію збройних сил рф», за якою досі штрафували.

Як передає Укрінформ, про це повідомило представництво Президента України в АРК.

«Окупаційний суд Алушти виніс незаконний вирок громадянинові України Олександру Тарапону за нібито «публічне поширення завідомо неправдивої інформації про використання збройних сил рф” (207.3 кк рф) — 2,5 року позбавлення волі в колонії суворого режиму», - йдеться у повідомленні.

Окупаційний суддя присудив Тарапону на пів року більший термін, ніж вимагав «прокурор». Під час оголошення незаконного вироку він сказав, що «до такого результату призвела ваша позиція у справі».

Упродовж усієї окупації Криму та ще до псевдореферендуму мешканець Алушти Тарапон активно протидіяв російській пропаганді. Після початку повномасштабного вторгнення чоловік розклеював листівки в селі, де жив родич його дружини - російський військовий. На листівках був підпис «Тут живе Vоєнний злочинець, вбивця дітей». Його затримали в ніч на 31 березня 2022 року.

Дружина Олександра Адель після початку повномасштабного вторгнення надавала безкоштовну психологічну підтримку українцям, які знаходилися в зоні бойових дій.

Зазначається, що це - перший відомий випадок притягнення саме до кримінальної відповідальності за нібито «дискредитацію зс рф» в окупованому Криму. До цього окупаційні суди присуджували штрафи за статтею 20.3.3 КпАП рф — відомо про 142 незаконні адміністративні стягнення в окупованому Криму.

Читайте також: Правозахисники встановили особи 20 «військових комісарів» рф, які діють у Криму

Як повідомлялося, жертвами політично мотивованих переслідувань стали щонайменше 146 жителів півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-